Jump to content

Ezeket a tetteket kerüld betegen II.

2014. 10. 12. 12:08

Előző részünkben adtunk pár tanácsot, hogy miket ne csinálj betegen. Ezek a dolgok ártatlannak tűnnek elsőre, de tudnod kell, hogy általában többet ártasz velük magadnak, mint használsz. Legrosszabb esetben még egy betegséget szedsz össze vagy a már meglévőt sikerül fokoznod. Most lássunk még pár ilyen tanácsot, hogy gyorsabban felgyógyulj.

Ne fújd túl durván: A férfiakra jellemző, hogy túl durván fújják ki az orrukat. Ilyenkor nagy az esélye, hogy a sima kis megfázás mellé még egy arcüreggyulladást is összeszedünk, amiből kicsit tovább tart a felépülés. Figyelj oda, hogy ha ki is kell fújnod az orrod, akkor ne túl gyakran és ne túl durván csináld.

Ne fogdoss mindent: Betegen annyi baja van az embernek, hogy erre nem is gondol, pedig kéne. Ha a lakásban rajtad kívül mások is laknak, pláne gyerekek, akkor jobb, ha nem fogdosol össze mindent és ezzel elkerülöd, hogy ők is megbetegedjenek.

Ne tény úgy, mintha nem volnál beteg: Gyakran előfordul, hogy az emberek lábon hordják ki a betegségeket, de ez nem jó. Ha nem tudsz otthon a négy fal között a takaró alatt maradni, akkor is korlátozd a megjelenéseid számát a minimálisra és inkább vásároljon valaki helyetted.

Az arc tabu: Egy betegség alatt az embernek többször is meg kell dörgölnie a szemét, vagy a homlokához érni, hogy lázas-e még, de tudd, hogy ez nem tesz jót. Pláne ha túl gyakran csinálod. Próbálj meg leszokni erről, legalább míg beteg vagy, hisz ilyenkor csak az arcodra tapadt bacikat viszed szanaszét.

Forrás és fotó: imgarcade.com

Írta: Molnár Adrienn