Jump to content

Ezeket a tetteket kerüld betegen I.

2014. 10. 11. 17:56

A változékony időjárás, a váratlan csapadék, a köd és a hűvös szél… mindez az ősszel jár. Nem is csoda, hogy sokan épp ilyenkor esnek ágynak. Nyolc dolog, amit jobb, ha elkerülsz gyengélkedésed óráiban.

Ne vegyél be túl sok gyógyszert: Amikor rosszul van az ember hajlamos egymás után bekapkodni a gyógyszereket. De ez nem jó megoldás, mert attól hogy a fejed épp nem fáj, még lehetsz lázas. Inkább válaszd a puha takarót és a meleg teát és izzadd ki magadból a betegséget.

Ne koffeinnel pótold az energiát: Betegen mindenki gyengébbnek és elesettebbnek érzi magát. Ezen ne kávéval vagy energiaitallal próbálj meg segíteni, hiszen ettől csak dehidratálttá válsz, mely után sokkal ramatyabbul fogod érezni magad.

Orrspray csak tisztítva: Ne használd tisztítás nélkül az orrspray-t, hiszen az orrban lévő baktériumok már egy használat után is megtelepedhetnek és elszaporodhatnak rajta, melynek csak az lesz a vége, hogy újra és újra megfertőzöd magad vagy ne adj Isten súlyosbítod a már meglévő helyzetet.

Ne lejárt gyógyszert: Ha már úgy érzed, nem bírod tovább, akkor is mindig nézd meg, hogy a gyógyszer, amit beveszel nem-e járt már le. Sosem bölcs dolog ezzel kísérletezni, hiszen a nem helyesen tárolt, vagy lejárt szavatosságú gyógyszer ugyan nem mindig okoz bajt. De azért ne kockáztass. A benne lévő hatóanyagok már úgysem az igaziak.

Ezeket az apró tanácsokat betartva elkerülheted, hogy az amúgy szimpla kis megfázás valami nagyobbhoz vezessen. Bánj óvatosan a gyógyszerekkel és magaddal és akkor egy kettőre kilábalsz mindenféle betegségből.

Forrás és fotó: .aprilaire.com

Írta: Molnár Adrienn