Jump to content

A legfontosabb dátumok

2014. 10. 11. 15:38

Bár azt remélhetőleg nem kel ecsetelni, hogy karácsonykor illik ajándékot adni barátainak/kedvesünknek, ezen a napon kívül van még pár mellyen ajánlott. Ezek a napok szétszórva helyezkednek el a naptárban és jó, ha legalább párat tudsz belőle, vagy tudod, melyik kihez tartozik.

Születésnap: A születésnapot elfelejteni a legsúlyosabb baki, amit elkövethetsz. De szerencsére a facebook nevű igen ismert oldalon könnyen nyomon tudod követni ezeket a kis dátumokat, anélkül, hogy bárki is rájönne, hogy gyakorlatilag nem tudod őket.

Névnapok: Ezt már gyakrabban elfelejti az ember, de azért a közeli hozzátartozóknak, családtagoknak illik ilyenkor is venni valami apróságot, egy kis virág, bonbon, vagy bor mindig jó választás.

Valentin-nap: Ha megegyeztetek, hogy ez a nap sem különbözik a többitől, akkor persze neked sem kell vele foglalkozni, viszont ha nem, akkor jobb, ha ebbe a napba csempészel egy kis romantikát, különben nagy baj is lehet nap végén.

Évforduló: Míg a Valentin-napot sok pár nem tartja, addig az évfordulókat szinte mindegyik. Így jobb, ha te is emlékszel a hivatalos első napra, mióta együtt vagytok.

Van még egy dátum melyet illik fejben tartani, ez pedig a szüleid házassági évfordulója. Ilyenkor az illem úgy diktálja, hogy vegyél nekik valami apróságot, főleg akkor, ha kerek számról van szó. Egy kis szűk családi vacsora vagy ebéd tökéletes ilyenkor. Talán ennek örülnek a leginkább, pláne ha már a gyerekek nem laknak otthon.

Egy embernek rengeteg dátumot kell fejben tartania, melyek száma csak növekszik egy-egy új barát bekerülésével. Szerencsére ma már az okos telefonokra letölthető applikációk segítségével könnyen „fejben” tarthatod a fontos dátumokat. Ha pedig régi módszer híve vagy, akkor a határidőnaplót javaslom.

Forrás és fotó: mashable.com

Írta: Molnár Adrienn