Jump to content

Apa-fiú programok II.

2014. 10. 09. 10:02

Előző részünkben már bemutattunk pár olyan programot, melyek az apa-fiú kapcsolatot erősítik. Ez a kapcsolat nagyon fontos, hiszen az apa, munkája miatt alapból nem tud annyi időt a gyermekével tölteni, mint szükséges lenne. Ezért jó, ha szán időt néhány ilyen programra, esetleg rendszert is csinálnak belőle a fiúval.

Horgászat: A horgászat remek kikapcsolódás és stressz oldásnak sem utolsó, közös programnak megy egyenesen fantasztikus. Bár a legkisebbek még nem tudnak eléggé csöndben lenni hozzá, de a nagyobbak, a 4-5 évesek már értik a lényeget és remekül szórakozhatnak.

Építkezés: Ez nem igazi program, hiszen sem az apuka sem a gyerek nem vehet részt civilként egy építkezésen, de a gyermekek nagyon szokták élvezni a hatalmas munkagépek látványát is. Keresni kell egy olyan helyet, biztos távolságból, ahonnan a legtöbb dolog látszik, és ez garantáltan leköti majd a lurkót.

Barkácsolás: Barkácsolni minden férfi szeret kortól függetlenül. Nem kell külön bele invesztálni nagy barkács készletekbe, elég, ha a gyermek segít nekünk a ház körüli tennivalókban, például egy új bútor összeszerelésében, de a saját kis faház talán a legtutibb ilyen szempontból. Ha pedig a gyermek nagyobb lesz, vehetünk neki saját készletet, mellyel elszöszölhet a garázsban.

Szerelés: Ugyanaz vonatkozik erre is, mint a barkácsolásra, ha a készlet megvan, akkor vonjuk be a gyermeket a házkörüli tennivalókba. Megjavítani a csapot, vagy felszerelni egy fogast nem nagy művelet, de a kicsik, már attól boldogok lesznek, ha csak a szerszámokat adogathatják vagy játszhatnak vele, míg apa foglalatoskodik.

Minden apukának kell elég időt szánnia a gyermekére, természetesen kortól és nemtől függetlenül, hiszen csak így képes majd a gyerek a későbbiekben megfelelő kapcsolatokat kialakítani és persze nem árt, ha van anyun kívül valaki, aki meghallgatja a problémáit.

Forrás és fotó: iwilsonbaker.com

Írta: Molnár Adrienn