Jump to content

Apa-fiú programok I.

2014. 10. 08. 19:46

Kár lenne tagadni hisz mindenki tudja, hogy az apukák és az anyukák nem ugyanúgy játszanak a gyermekkel. A fiús apukák előjoga, hogy tarthatnak fiús napokat a gyermekkel, legyen az bármennyi idős, minden korosztálynak megvannak az ilyen igényei.

Építés: Minden férfi, legyen az idős, fiatal vagy egészen kicsi szeret építeni. Így ez egy tökéletes program lehet a gyermekkel, aki ezzel még kreativitását is fejleszti.

Robotok: Itt nem csak a robotokkal való játékra kell gondolni, hanem azok összeszerelésére is. Nagy kérdés, hogy melyik fél számára nagyobb szórakozás az ilyen, de az tény, hogy ezt mindenki élvezi. Mindeközben pedig fejleszti a gyermek koncentrációját és kitartását is.

Múzeum: Ma már egészen mások a múzeumok, mint régen. Az interaktív játékok segítik az információ befogadását és még jó mókává is teszik az amúgy unalmas múzeumot a gyerekek számára. Vigyük a kicsiket érdeklődési körüknek megfelelő kiállításra, ha szereti a dinoszauruszokat, akkor dínósra, ha a vonatokat vagy egyéb közlekedési eszközöket, akkor a Közlekedési Múzeum kiváló választás lehet.

Sport: A sport ugyan nem csak a fiúk számára lehet izgalmas, hanem a lányok számára is, mégis vannak olyanok melyek a fiúkhoz közelebb állnak. Legyen szó akár fociról vagy kosárlabdáról, a fiúk minden korosztálya szívesen űzi pláne apával közösen.

Ezzel a pár tippel pedig olyan élményt nyújthatunk a gyermeknek, mely örök marad és mindeközben új ismeretekre és tudásra is szert tehet. Persze ha van lány a családban őt is magunkkal vihetjük, hiszen ugyanúgy fogja élvezni a programokat, de egy közös, csak apa-fia program szorosabbra fűzi a kapcsolatot a gyermekünkkel.

Forrás és fotó: dailymail.co.uk

Írta: Molnár Adrienn