Jump to content

Légy lovagias I.

2014. 10. 07. 14:16

Ha az ember meghallja a lovagias szót, mindig valami olyan dolog ugrik be elsőre, melyet nagyapáink belénk neveltek az évek során, hogy a nőt előre kell engedni az ajtóban és hasonlók. Ezek többségének igen régi hagyománya van, de modern formában még most is él, és érdemes alkalmazni őket, pláne ha le akarunk nyűgözni valakit.

Adok pár tanácsot mellyel hódíthatsz és nem fogja a kiszemelt hölgy azt gondolni, hogy neked aztán fogalmad sincs arról, hogy is kell vele bánni. Ezek betartásával könnyebb elcsábítani, de legalábbis hozni a legjobb formád, hogy legyen további alkalom.

  1. Köszönés: Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy csak állsz kukán, vagy egy „Helló” és annyi, hanem hogy hozzá érsz-e vagy sem. Minden testi kontaktus, legyen szó pusziról vagy kézfogásról a nőtől függ. Ha ő kezdeményez, akkor mehet, ha nem akkor jobb nem erőltetni.
  2. Ajtó: Erről a pontról a férfiak nagyon könnyen elfeledkeznek, de tudnunk kell, hogy ha autóval visszük a hölgyet bárhová, akkor ki kell nyitnunk neki az anyósülés felöli oldal ajtaját. Ha pedig bármilyen étterembe vagy bárba invitáljuk meg, akkor a férfi lép be először, felméri a terepet és tartja az ajtót a hölgy számára.
  3. Számla: Hiába, hogy most már a nők is legalább ugyanolyan jól keresnek, mint a férfiak, légy lovagias és hívd meg. Ha esetleg nincs pénzed, akkor csak menjetek egyet sétálni, vagy kávézzatok egyet, nem fog a hölgy olyat rendelni, amit ne tudnál kifizetni.
  4. Hazakísérés: Ha már elhívtad randevúra, és el is jött, akkor az a minimum, hogy haza is kíséred. Persze először kérdezd meg elkísérheted-e, ezzel is megadod a választás lehetőségét neki, és neked is egy visszajelzés, mert ha megengedi, szinte biztos lehetsz benne, hogy ő is jól érezte magát veled és számíthatsz folytatásra.

Írta: Molnár Adrienn