Jump to content

Sült falevél az új Japán örület

2014. 10. 06. 20:17

Japánban hétről hétre jelennek meg furcsábbnál furcsább ételek. Ezelőtt beszámoltunk a fekete hamburgerről, mely annyira abszurd, hogy az már szinte hihetetlen, most meg jön az újabb őrület a sült falevél. Mi lesz még?

Mivel a levél önmagában nem túl étvágygerjesztő és nem is igen szokták csak a csigák megenni, így nem is tudom kinek a fejéből pattant ki az ötlet, hogy meg kéne sütni? Tény és való, hogy egészen fantasztikus ötlet, de azért mégis? Előre félek, mi lesz vajon a következő újítás.

Ennek az új gasztronómiai őrületnek épp szezonja is van, hiszen ősszel már úgyis halálra vannak ítélve a levelek, akkor miért ne hasznosítsuk fel őket valahogy? Ha máshogy nem, hát ételként.

A sült levél elkészítése igen egyszerű. Vegyünk egy kis lehullott juharfalevelet, majd ezt mártogassuk bele enyhén édesített tésztába majd süssük ki bő olajban, ahogy a csőrögét tennénk, és ezzel kész is a ropogtatnivaló. Nem igényel sem porcukrot sem semmi további ízesítést, már így is tökéletesen fogyasztható akár hidegen vagy melegen is.

Ez a nem mindennapi édesség főként Japán északi részén Oszakában hódít, itt vannak, akik egy teljes évig érlelik a leveleket, mielőtt kisütnék őket. Hogy annak milyen íze van, vagy hogyan érlelik arról nincs hír, de már ez is épp elég nekünk. Várjuk a következőt.

Írta: Molnár Adrienn