Jump to content

Mi az a street food?

2014. 10. 06. 20:10

Mindannyian szoktunk street food-olni, és még csak nem is tudunk róla. Gyakran csak egy szelet pizzát, vagy egy gyrost, egy kis sült tésztát eszünk ebédre, ez pedig maga a street food, vagyis az utcán való étkezés.

Ez a gasztroforradalom nem olyan régen, körülbelül egy éve hódította meg a világot. Lényege csupán annyi, amit már a Meki és Burger King régen felfedezett, hogy az emberek sietnek és ezért nincs idejük leülni és egy normális fogást megenni. Adjunk hát nekik valami gyorsat és egyszerűt, amit csak belapátolnak, és már mehetnek is tovább munkába vagy iskolába.

Aztán a forradalom első hullámával megjelentek a tésztázók, ahol kis hajtogatott dobozokban különféle tésztákat lehetett kapni, legyen szó akár a kínai sült tésztáról vagy a hagyományos spagettiről. Majd jöttek a levesek, szintén kis papír poharakban, ebből is nagyon sokfélét lehet kapni város szerte. És ez így ment tovább, egészen addig, míg most már szinte mindent lehet kis adagokban elvitelre kapni.

Legyen szó reggeliről, ebédről vagy akár vacsoráról, minden jöhet. Nincs akadály, csak jó helyet kell találni, ahol az ár sem vetekedik az éttermi árakkal.

Ami viszont a gasztronómiának jó, az az alakunknak nem, hiszen ezekben az ételekben ugyanúgy, mint minden gyorskajáldás ételben elég sok a hozzáadott cukor és só, ami nem tesz jót a szervezetünknek, meg persze a fogyókúránknak sem. Hol vannak a street food salátázók?
De persze egyszer-egyszer becsúszhat egy ilyen, hiszen a többségük nagyon is finom és emellett a nagy rohanás közepette még tápláló is. Nem hibába szeretik ennyire és ennyien.

Forrás és fotó: urbanspoon.com

Írta: Molnár Adrienn