Jump to content

Hasznos tanácsok új apukáknak

2014. 10. 03. 21:12

Az első gyermek érkezése mindig a legborzalmasabb. Persze csak azért, mert ilyenkor senki sem tudja, mit kell csinálni ha baj van, vagy mit nem szabad csinálni. Az első időszakban rengeteg inger éri a babát és a környezetét is és ez sokszor hatalmas káoszhoz vezet, melynek közepén a férfinak, apának is kell lennie egyben. Íme, néhány hasznos tanács, hogyan is csinálja.

Ez első hónapok egyszerűek: Az első pár hónap a legegyszerűbb, ilyenkor a babának sincsenek túl nagy elvárásai, csak eszik meg alszik. Partnerével felváltva tökéletes összhangban meg tudják etetni, el tudják ringatni és altatni a csöppséget, miközben a másik fél pihen egy kicsit. Nem kell megijedni, ha egy kicsit hosszabb ideig sír elalvás előtt, hiszen ez előfordul. Ő még csak így képes kifejezni az érzéseit és ezt meg is teszi, ha nem álmos, vagy nem éhes vagy mindezek ellentéte.

Legyen sokat a babával: Ezt az apukáknak általában nem is kell mondani, hiszen mindig ott legyeskednek a csemetéjük körül. De ha a munka sok időt vesz el, akkor is teremteni kell rá módot, hogy kettesben legyen a babával. Beszéljen hozzá, meséljen neki vagy játsszon vele, hiszen az első időszak nagyon fontos a pici életében, ekkor alakítja ki a legmélyebb kapcsolatokat.

Ne essen pánikba, ha valami másképp történik: Nem kell hajnali kettőkor az ügyeletet hívni, csak azért mert a pici most a másik oldalán alszik, vagy túl hangosan szuszog. Ha bármi felmerül, a gyermekorvos vagy a védőnő szívesen válaszol mindenféle kérdésre, még akkor is, ha butaságnak tűnik. Ez a dolguk és mindenki elhiheti, hogy számos butább kérdést hallottak már.

A munka az munka: Biztosan képes mindenki lezavarni négy tárgyalás egy nap alatt, de jobb, ha az idejét otthon a családjával tölti. Ne vigye haza a munkáját, a munkahelyi stresszt meg aztán végképp ne. Ha kicsit ingerültnek érzi magát a nap végén, inkább sétáljon egy kicsit mielőtt hazamegy és engedje ki a fáradt gőzt.

Forrás és fotó: retailmenot.com

Írta: Molnár Adrienn