Jump to content

Mi lesz velünk a „feláldozhatók” nélkül?

2014. 10. 02. 21:58

Sajnos szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy, mint mi úgy mindenki más is öregszik. És ez persze a nagy Hollywoodi hírességekre is igaz. Hiába a botoxos kezelés és bármilyen csodamódszerek, bizony lassan mindenki fölött eljár az idő.

Nemrég indult világkörüli útjának Sylvester Stallone Feláldozhatók trilógiájának 3. és egyben befejező része. Ezzel kapcsolatban merült fel a kérdés, hogy mi lesz velünk, ha az összes olyan színész, akiknek a filmjein felnőttünk egyszer csak meghal. Ugyanis valljuk be, ők sem lesznek már fiatalabbak, hiába mindenféle kezelés.

Nézzünk rá néhány példát. Sylvester Stallone (68), Arnold Schwarzenegger (67), Jean-Claude Van Damme (53), Mel Gibson (58), Antonio Banderas (54), Al Pacino (74), Robert de Niro (71). Ők a „nagy öregek”. Legtöbbjük nem nagyon játszik már filmekben, de valljuk be mindannyian szívesen nézzük meg újra a Desperadót, vagy a Rocky-t, Rambot, Maverick-et stb. Persze nem csak a férfiakról van itt szó, Nicole Kidman (47), Salma Hayek (48) és Catherine Zeta-Jones is már 44 éves.

A film nagyon jól épít erre a kérdésre, mikor is a régi, kiöregedett banda helyett Barney (Sly) összeszedi az új, fiatalabb generációt, hogy segítsen neki egy küldetés elvégzésében. De ez a fiatal generáció, hiába tudnak ugyanúgy harcolni és hiába a sok kütyü, amit kiválóan kezelnek, nem elég tapasztalt a feladat elvégzéséhez.

Vagyis a kérdés adott. Mi is lesz velünk, ha a nagyok már nem lesznek? Mert persze sok a tehetséges fiatal színész és színésznő, de Rocky csak egy volt, és nagyon sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy megszokjuk az újakat és úgy tekintsünk rájuk, ahogy a régi nagy sztárokra tekintünk most.
Persze ez csak az egyik generációnak okoz problémát. A most fiatal generáció, akik nem ezeken a klasszikusokon nőttek fel, nekik Kellan Lutz, Robert Pattinson, Jennifer Lawrence jelenti a sztárt. A kérdés már csak annyi, vajon tényleg övék a jövő? Fel tudnak nőni a nagy öregekhez?

Forrás és fotó:sockya.com

Írta: Molnár Adrienn