Jump to content

A 27-esek klubja

2014. 10. 02. 22:09

A 27-esek klubja nem egy menő hely, ahova szombat este a barátokkal be lehet ülni és az élet nagy dolgait lehet megbeszélni egy ital mellett. A klub egy olyan „bandát” takar, melynek tagjai híres énekesek és mindannyian rejtélyes körülmények között hunytak el 27 éves korukban.

A rejtélyes körülmény természetesen nem olyan rejtélyes, hiszen tudni kell róluk, hogy mindannyian a két végén égették a gyertyát és ez erősen rásegített későbbi vesztükre. Persze ez csak a hivatalos jegyzőkönyv szerint van így, az igazság nagyon sok esetben soha nem került napvilágra.

Klubnak csak az utóbbi néhány évben szokták emlegetni. Eredetileg hat tagja volt, de az évek során újabbak és újabbak csatlakoztak hozzájuk. Míg kezdetben csak zenészekből állt, addig ma már egyéb művészeket is megtalálhatunk benne. Legyen akár hangmérnök, producer, graffiti művész, dalszövegíró vagy színész.

Az eredeti tagok:
Robert Johnson (1911-1938): Amerikai blues gitáros, legendás Delta blues zenész. Ének és gitár tehetsége számos világhírű zenészt inspirált. Halálának valódi oka máig ismeretlen.

Brain Jones (1942-1969): A The Rollig Stones alapító tagja és gitárosa. Máig tisztázatlan körülmények között halt meg saját háza medencéjében.

Jimi Hendrix (1942. november – 1970. szeptember): Amerikai gitáros, énekes és zeneszerző. Halálának körülményei tisztázatlanok, sok benne a hazugság és az ellentmondás, ami biztos, hogy egy londoni hotel alagsorában találták holtan.

Janis Joplin (1973-1970): Amerikai blues és rock énekesnő, zeneszerző, dalszövegíró. A klub egyetlen tagja, kinek halála tisztázott. Drogtúladagolásban halt meg.

Jim Morrison (1943. december – 1971. július): A The Doors együttes énekese és gitárosa. Halálát a hivatalos jegyzőkönyv szerint szívinfarktus okozta.

Kurt Cobain (1976-1994): Nirvana együttes énekese. Holtestét egy villanyszerelő találta meg három nappal a halála után, mely önkezűségből ered, ugyanis fejbe lőtte magát egy vadászpuskával, miközben túl volt adagolva kokainnal.

A klubnak jelenleg 36 tagja van. Közülük a legismertebbek még: Kristen Pfaff (énekes), Jonathan Bradnis (színész), Amy Winehouse (énekes). Bekerülni pedig, lassan kiváltságnak számít.

Forrás és fotó: wikipedia.hu és whisperedinspirations.com

Írta: Molnár Adrienn