Jump to content

Bakancslistára fel!

2014. 10. 01. 16:00

Az emberek többsége szeret listákat írni, bevásárló listát, pro- és kontra listákat mindennel kapcsolatban, legyen az akár egy munka, egy lakás vagy csak egy egyszerű döntés. Így nem csoda hát, hogy olyan listánk is van, amelyen azok a dolgok szerepelnek, melyeket meg szeretnénk tenni.

Mi is a bakancslista?
A bakancslista olyan dolgokból álló lista, melyeket az ember meg akar tenni vagy tapasztalni mielőtt „feldobná a bakancsot”.

Azt hisszük bakancslistát csak azok írnak, akik valami komoly betegségben szenvednek és mivel már nincs sok idejük hátra ezzel szeretnék beosztani az idejüket, illetve rendszerezni azokat a dolgokat, amelyeket még meg akarnak tenni rövidke ittlétük alatt.
De ez így nem igaz. Bakancslistát bárki írhat, nem kell hozzá betegnek lenni. Ez azon egyszerű dolgok közé tartozik, amik kicsivel jobbá teszik az életünket és nem hagyják elfelejteni, hogy igenis van miért reggel felkelni és elmenni, dolgozni vagy tanulni még akkor is, ha szívesebben lustálkodnánk át az egész délelőttöt.

Mindenki más dolgokat ír fel a bakancslistájára. Vannak, akik csak azokat a nagyobb dolgokat, melyek szórakoztatóak vagy kikapcsolódást jelentenek, például elmenni a Kanári szigetekre, vagy körbeutazni a világot, delfinekkel úszni. De vannak olyanok is, akik az élet nagy lépéseire használják, és apró, hétköznapi vágyakat írnak rá: lediplomázni, megvenni az első autót vagy lakást, megtalálni az igazit.

Lényegében nem is az számít, hogy te melyik csoportba tartozol, hanem, hogy legyen egy olyan listád, melynek apró vagy ép hatalmas pontjainak elérése vagy megvalósítása boldogabbá teszi az életed.
Javaslom hát mindenkinek, aki eddig nem rendelkezett volna vele, hogy írjon egy kisebb listát, legyen az akár csak pár pontos és törekedjen a megvalósítására, valamint figyelje meg, mennyivel könnyebb és boldogabb lesz ez által az élete.

Forrás és fotó: koolfm.com és ascenicdetour.com

Írta: Molnár Adrienn