Jump to content

Állati mérgek gyógyító hatásai

2014. 09. 29. 16:00

A tudósok bebizonyították, hogy ha megcsíp egy skorpió és túléled, még akár jobban is lehetsz tőle, mint azelőtt voltál. Egy nemrég befejezett kutatás szerint, melynek alanyai az Észak-Amerikában élő emberek voltak, akiket skorpió csípett meg, bebizonyosodott, hogy az életmentő vakcina beadása után pár nappal csodálatos módon többféle betegségből is felépültek.

A marás után pár nappal krónikus fájdalmaik csökkentek, ízületi-, derék- és hátfájdalmak elmúltak. Az egyik áldozat arról számolt be, hogy előtte Bechterew-kórban szenvedett (mely egy nagyon komoly autoimmun betegség), de a marás után pár nappal, elmúltak szörnyű fájdalmai és az óta is gyógyszerek nélkül éli mindennapjait.

Az állati mérgek hihetetlenül hatékonyak és rendkívül gyorsan hatnak, ezért is olyan értékesek a gyógyítás szempontjából. Hiszen célzottan, csak bizonyos funkciókat támadnak meg. Néhány állat mérge pedig pont azokat a sejteket támadja meg, melyek komoly betegségek kialakulásáért felelősek.

„A legtöbb gyógyszer is hasonló elv alapján működik, az állati mérgekben rejlő gyógyító potenciál azonban új távlatokat nyithat a gyógyításban” - mondja Takács Zoltán, a University of Chicago toxikológusa. - „Nagy kihívás felfedezni a természet mérgeinek hatóerejét, és mindezeket a gyógyítás szolgálatába állítani. A szívgyógyszerek és cukorbetegség kezelésére használt medicinák között már van néhány állati mérgekből készült hatékony gyógyszer. Új területek lehetnek az autoimmun betegségek, a rák, és a fájdalomcsillapítás, melyekben a toxinkutatás pár évtizeden belül hatalmas áttörést hozhat.”

Takács Zoltán tervei között szerepel a Világ Toxin Bankjának létrehozása is. Melyben a Földön élő összes állati méreg megtalálható lesz. Ezzel is segítve a további ez irányú kutatásokat.

Forrás és fotó: adventure.howstuffworks.com és survivethat.com

Írta: Molnár Adrienn