Jump to content

A világ legdrágább dolgai III.

2014. 09. 29. 14:00

Előző részeinkből kiderül, hogy nagyon változatos dolgokat lehet a világon nagyon drágán megkapni. Persze ezek közül talán nem meglepő módon nagyon sok a tudatmódosító szer és majdnem minden olyan dolog, melyből ékszert lehet készíteni. De lássuk most a legdrágábbakat, melyek ára felülmúlja minden képzeletünket.

1. Trícium: kb. 7 070 000Ft/gramm

A hidrogén radioaktív izotópja, mely a kozmikus sugárzások hatására jön étre. Szobahőmérsékleten gáz halmazállapotú. A tríciumból kiszabaduló elektronok előidézik a foszfor ragyogását, így a két elemből önmegvilágító eszközök készíthetők, például EXIT táblák.

2. Gyémánt: kb 15 200 000Ft/gramm

A gyémántot senkinek sem kell bemutatni, hiszen mindenki jól ismeri a kis köveket az eljegyzési gyűrűkben. Viszont azt is tudni kell róluk, hogy keménységük miatt csiszoló és vágószerszámok alkatrészeként használják az iparban.

3. Painite drágakő: kb 141 400 000Ft/0,2gramm

Ezt a kristályt az 1950-es években fedezték fel. Pirostól a mélybarna színig minden színben pompázik, a mai napig mindössze huszonöt darab ilyen drágakövet találtak.

4. Kalifornium-252: 6 360 000 000Ft/gramm

Ez a világ ma legdrágábban kapható anyaga. A kalifornium egy izotópja, melyet arany és ezüst érc kimutatására használnak, de emellett kimutathatóak vele az ivóvíz lelőhelyek és az olajkutak is.

Ezen anyagokon túl van még egy, amely méltán kerülne a listánkra. Azonban ez még nem kapható, és ha minden jól megy soha nem is lesz, aki ilyet tud venni. Ez pedig az antianyag.

Forrás és fotó: binscorner.com és cpfmarketplace.com

Írta: Molnr Adrienn