Jump to content

Végzettség nélkül IV. – munkák kalandoroknak

2014. 09. 28. 14:00

Egyáltalán nem feltétele az ingergazdag környezetben végzett, pörgős és kalandos munkáknak a diploma. Itt főleg arra van szükséged, hogy a tehetséged irányítson az úton. Legyenek helyén az ösztöneid, légy karizmatikus és merj belevágni a dolgokba. Vonz a zeneipar vagy a turizmus? Akkor ezt a két diploma nélküli melót neked találták ki.

Zenei producer

A zenés szakmák nyilvánvaló választásnak tűnnek, ha egyetemi végzettség nélkül elérhető munkákról van szó. Egy producernek pedig másra sincs szüksége mint jó hallásra és szervezőkészségre. Egy hangmérnöknek ugyan kell a gyakorlati tudás, értenie kell a keveréshez és egyéb műveletekhez, egy producernek azonban elég megfelelő ösztönökkel és megfelelő barátokkal rendelkeznie.

A fizetés természetesen a siker függvényében széles skálán variálódik, de ha más nem, hát az életmód és az egyéb előnyök megfontolásra érdemessé teszik a szakmát. Noha a zeneiparban mostanában megfigyelhető némi megingás, azonban az internetes eladásokra való átállással aki most jókor van jó helyen, annak komoly esélye van, hogy szép összeget kanyarítson magának a jutalékokból.

Menedzseri állás luxus hotelekben

Természetesen itt is alulról indul az ember valószínűleg pincérként vagy mosogatólegényként, azonban a vendéglátóipar sajátos természetéből adódik, hogy kitartással könnyű karriert csinálni. A kiválóan végzett munkától már csak pár apróság kell az előléptetéshez.

A tapasztalat minden. A jó vendéglátós karakteréhez hozzá tartozik, hogy az emberekre pozitív hatással van, jól érzik magukat a környezetében, képes megoldani a problémákat és innovatív ötleteivel a versenytársak előtt tud maradni. Az évek tapasztalata és a megjelenés sokszor többet ér minden végzettségnél. Igaz ugyan, hogy a ranglétra alján a fizetések egyáltalán nem kellemesek, azonban pályaválasztásnál azt is fontos észbentartani, hogy később milyen kilátásokkal rendelkezel.

Forrás: askmen.com

Fotó: rappingmanual.com és blip.tv

Írta: Ambróz Nóra