Jump to content

Az iPhone kamerájának evolúciója 6 képben II.

2014. 09. 28. 22:00

Noha ugyanaz a 8 megapixeles CMOS szenzor és ugyanaz az ötelemes f/2.2 lencse ül az iPhone 6 készülékében, mint a 5S-ében anno, mégis érzékelhetőek a különbségek. A következőkben folytatódik az iPhone-ok kameraképeinek összehasonlítása különböző helyzetekben, így megtudhatod, melyik eszközzel készítheted a legjobb portrét, naplementés képet vagy kevés fényben készült fotót.

4. Portré – A bőr színe és tónusa sokkal realisztikusabb az iPhone 6 felvételein, ám a nagyobb mennyiségű részlet ellenére mégis kissé kellemetlen, helyenként pixeles hatást ad. Az Apple megváltoztatta a tónusok feltérképezésére használt algoritmust, melyet az új A8 processzor támogat. Úgy látszik azonban, hogy akadnak még gondjai a bőrszínek esetében, ugyanis a zaj csökkentés trehányságokat hagy maga után.

5. Naplemente – A lemenő nap fényében készült fotókon egyértelmű evolúciót követhetsz szemmel. Érdekes, hogy az 5S képe mennyivel vibrálóbb és kontrasztosabb, mint a 6-é, mely egy részletesebb, ám színtelenebb fotó. Ez is valószínűleg az új algoritmus számlájára írható, mely tudatosan igyekszik nyersebb minőségű képeket létrehozni az új iPhone esetében. Azok a fotósok, akik hajlandóak utólag módosítani a kontrasztot és a szaturációt, valószínűleg szeretni fogják a változtatást.

6. Kevés fény – Ez az a helyzet, ahol az új készülék igazán megcsillogtathatja tudását. Egyértelműen hatalmas fejlődést értek el az 5S óta az új algoritmussal. Sokkal kevesebb a zaj, így látványosabb részletek kaphatsz.

Forrás és fotó: snapsnapsnap.photos

Írta: Ambróz Nóra