Jump to content

Az iPhone kamerájának evolúciója 6 képben I.

2014. 09. 28. 20:00

Emlékszel még az első iPhone 2 megapixeles, rögzített fókusszal rendelkező hátlapi kamerájára, mely még csak nem is támogatta alapvetően a videófelvételt? Se optikai zoom, se vaku, se autofókusz. Az iPhone 6 ezzel szemben odáig jutott, hogy 8 magepixelben, Tru Tone vakuval, közvetlen elődjéhez képest 81%-kal jobban rögzíti a fényt. Emellett újdonsága az iSight szenzor és Focus Pixels rendszer. Ez azonban így nem sokat mond. Lássuk képekben a különbséget!

1. Macro – Az első képcsoport egy tál eperről készült szabadtéren, egy felhős napon. Itt látható, hogy az első iPhone és 3G testvére még csak fókuszálni sem képes az eprekre. Az eredmény egy ködös maszat. A fejlődés a 4 és a 4S képeinél indul be, mely 6 fotóinál egyértelműen eléri a csúcsot.

2. Hátulról megvilágított – Etéren talán a legnagyobb a fejlődés. A hátulról megvilágított, erősen kontrasztos képeknél a 4 egészen forró ragyogásba kezdett, melyet hál’istennek a 4S nem követett. Az 5-ös széria már több részletet hozott elő, míg a 6 képei szépen egyensúlyban vannak.

3. Nappali fény – Ilyenkor a legkényesebb kérdés a fehéregyensúly. Látható, hogy a kezdeti melegebb tónust egy valósághűbb változatra cserélték a 4 környékén, melyet az 5 részletgazdagsága tett teljesebbé, ám ehhez képest komoly újdonsággal nem szolgál a 6-os sem.

Forrás és fotó: snapsnapsnap.photos

Írta: Ambróz Nóra