Jump to content

A világ legdrágább dolgai II.

2014. 09. 27. 20:00

Az előző részben bemutattam a világ drága dolgai közül az „olcsóbbakat”. Most pedig nézzük a már jóval drágább árkategóriásokat, melyek megvételéhez kisebb vagyon szükséges.

1. Crème de la Mer: 16 500Ft/gramm

A krémet az Esteé Lauder gyártja. Elmondásuk szerint a készítmény a benne lévő speciális hínárnak köszönhetően képes visszafordítani a bőr öregedését.

2. Heroin: 25 600Ft/gramm

A heroin az ópiátok családjába tartozik, orron keresztül felszívható, vagy injekcióval beadható. Igen magas eufórikus élményt vált ki használójából. Izom-, ideg és szervrendszeri görcsöket okozhat, kómához vagy akár halálhoz is vezethet fogyasztása.

3. Metamfetamin: 28 000Ft/gramm

A speed alapja, bejuttatható kristályos formában illetve por alakban orron keresztül, vagy injekcióval. Hatását tekintve szintén eufórikus élményt, tettrekészséget, éberséget vált ki.

4. Crack: akár 140 000Ft/gramm

A crack a kokain egy szabad bázisú formája, melyet többnyire pipában szívnak el. Kavics formában árusítják, hatása körülbelül 30-45 percig tart. De aki egyszer is szívott belőle az nagyon hamar késztetést érez egy újabb adag elfogyasztására.

5. LSD: 707 00 Ft/gramm

Az LSD hatását nagyban befolyásolja a fogyasztás előtti állapot, a környezet és a bevett drog mennysége is. 6-8 órán át fejti ki hatását, melyek közül a legjelentősebb a tudat kitágítása, vagyis a körülöttünk lévő világ megjelenése változik meg, úgynevezett illúziókat hoz létre.

6. Plutónium: 942 000Ft/gramm

A plutónium egy mesterséges, radioaktív, transzurán kémiai elem. Többféleként is felhasználják, de leginkább atomerőművekben hasadóanyagként illetve atombombák gyártásakor.

7. Taaffeite: 500 000 - 4 700 000Ft/0,2 gramm

A drágakövet 1945-ben fedezte fel Edward Taaffee ékszerész. Nagy részben berilliumból és magnéziumból áll. Azért ilyen drága, mert nem nagyon találtak még ilyet, hivatalosan is az egyik legritkább drágakőnek számít.

Forrás és fotó: classicgems.net és heroinaddiction.com

Írta: Molnár Adrienn