Jump to content

Hungarikumok II. – ápolás Ilcsi nénivel

2014. 09. 22. 18:00

Legtöbbször már csak mi tekintünk úgy az országra, mintha nem lenne itt más csak gulyás és szilvapálinka. Közben a magyar kozmetikumok világszerte hódítanak, mi pedig szinte semmit nem tudunk róluk. Ideje megismerkedni Ilcsi néni termékcsaládjával, mely már a világ 30 országában gyógyítja a különböző bőrnyavalyákat.

Ki is az az Ilcsi néni, akit így közös ismerősként emlegetek? Hogy pontos legyek Molnár Dánielné, született Katona Ilonáról van szó, ám hívjuk inkább Ilcsi néninek, hiszen így vált híressé. Neve világszerte ismert, köszönhetően 1984-ben fiával, Molnár Ferenccel alapított márkájának, az Ilcsinek.

A gyógynövényes kozmetikai szerek mögött komoly szaktudás áll. Ilcsi néni először 1956-ban végzett a kozmetikus iskolában, majd 20 éven keresztül dolgozott a Vénusz Fodrász Szövetkezetben. Ezután a Divat Fodrász Szövetkezetbe lépett be, ahol 1978-ban mestervizsgát tett. Sikeréből született a családi vállakozás, mely akkor Ilcsi Szépítő Füvek GMK néven alakult. Ezt később, a rendszerváltás után Ilcsi Szépítő Füvek Kft.-re változtatták. Ilcsi néni 86 évesen, 2013-ban hunyt el.

Az Ilcsi kozmetikumok sikere azonban töretlen. Nemrég nyerték el tizedszer a Superbrand-díjat. Általános jellemzőjük, hogy rendkívül magas a növényi hatóanyag tartalmuk, melyeket főleg biokertészekből szereznek be, így megfelelnek a natúrkozmetikum minősítésnek.

Minden egyes Ilcsi termék valamilyen bőrproblémára fókuszál, melyet természetes módon képes csillapítani, kezelni vagy maradandó módon megoldani. Nagy vonzerőt jelent az Ilcsi kozmetikumok esetében, hogy természetes hatóanyagok dolgoznak a bőrön. Elterjedésüket csak az korlátozza, hogy kizárólag szakképzett kozmetikusoktól szerezhetők be (bár itt egészen olcsón), ugyanis professzionális terméknek minősülnek.

Forrás: wikipedia.org

Fotó: naturkozmetika.eu és ilcsi.ch

Írta: Ambróz Nóra