Jump to content

Lizzie Velásquez – büszkén a legcsúnyább

2014. 09. 16. 19:00

Első ránézésre Lizzie Velásquez inkább sajnálatra méltó, mint irigylésre, azonban a ritka betegségben szenvedő nő olyan hihetetlen attitűddel képes kezelni állapotát, hogy az igazán megérdemli a csodálatot. Miután Lizzie-ről felkerült egy videó fiatal korában, miszerint ő a világ legcsúnyább nője, nem omlott magába, hanem motivációs beszédeivel hatalmas karriert csinált.

Lizzie Velásquez 1989 márciusában született a texasi Austinben egy háromgyermekes család legidősebbjeként, ahol igazán nem lehetett könnyű gyermekkora. Kegyetlen iskolatársai kíméletlenül bántak a ritka betegségben szenvedő lánnyal.

Egészségügyi problémája már születésénél nyilvánvaló volt. A négy héttel túl korán érkezett csecsemő mindössze 1,2 kg-ot nyomott, ami jócskán alatta van a normálisnak. Hamarosan Lizzie-t egy súlyos, ám rendkívül ritka betegséggel diagnosztizálták. Testének zsírszázaléka kerek nulla, melyen képtelen változtatni. A világ orvosainak tudomása szerint Lizzie-n kívül mindössze két ilyen ember él jelenleg. Ennek köszönhetően a most 25 éves nő, soha nem tudott 29 kg-nál többre hízni, noha mindennap rendszeresen, kis adagokban 5000 kalóriát fogyaszt el, ami csaknem kétszerese az átlagos ember bevitelének. Ebből kifolyólag immunrendszere is gyenge, melynek köszönhetően négy éves korára egyik szemére megvakult, míg a másikon jelentősen romlott a látása.

Tinédzserként emellé Lizzie sok kellemetlenséget volt kénytelen eltűrni az iskolában, ahol nem csak csúfolták, de egy videót is feltöltöttek róla a youtube-ra, miszerint ő a világ lerondább nője. Lizzie azonban nem zuhant emiatt magába. Hívő római katolikusként betegségét áldásnak tekinti, melyből erőt meríthet ahhoz, hogy kiálljon a közönség elé és megpróbálja őket affelé terelni, hogy szeressék és elfogadják magukat. Ennek szellemében Lizzie könyvet publikált (Be Beautiful, Be You címen), sőt hamarosan film is készül róla, mely a zsarnokoskodás ellen szólal fel.

Forrás: wikipedia.org

Fotó: latino.foxnews.com és duncantrussell.com

Írta: Ambróz Nóra