Jump to content

IPhone 6 és 6 Plus - 24 óra alatt 4 millió előrendelés

2014. 09. 16. 16:00

Az Apple nem szerénykedett sokáig legújabb sikereinek bejelentésével. Közzé tette már ma, hogy a két legújabb okostelefonját mindössze 24 óra alatt 4 milliónyian rendelték elő. A cég emellett arról is beszámolt, hogy a hirtelen kereslet meghaladja az előrebetárazott készletüket, így emiatt kisebb fennakadások lehetnek.

Az Apple megerősítette, hogy még a héten, pénteken érkezik az első adag iPhone és iPhone 6 Plus, melyekből ettől kezdve a hónap folyamán állandó újabb rakományok érkeznek eladásra. Ennek ellenére azonban a váratlan nagyszámú előrendelés miatt egyes vásárlók csak októberben juthatnak hozzá megrendelt készülékükhöz.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az Apple üzleteinek készlete bármilyen hiányt is szenvedne. A hivatlos szeptember 19-ei start idejére minden boltban a polcokra kerül az új széria. Noha egyes helyeken a sorok máris kígyóznak és az emberek hálózsákkal valamint több napi hidegélelemmel felszerelve várják a boltnyitást, mégis mindenkinek lehetősége lesz rá, hogy előbb vagy utóbb megkaparintson egy eredeti példányt.

„Az előrendelések új csúcsot hoztak az Apple történetébe, mi pedig már alig várjuk, hogy eddigi legjobb készülékeinket végre az elégedett vevők kezében láthassuk.” nyilatkozta Tim Cook az Apple vezérigazgatója.

A tavalyi év folyamán az 9 millió iPhone 5c és 5s eladásával döntött az Apple egyéni rekordot egy hosszúhétvége három napja során, ám minden esély megvan rá, hogy ezt az iPhone 6 és iPhone 6 Plus könnyedén megdönti idén.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: trustedreviews.com és wallstreetotc.com

Írta: Ambróz Nóra