Jump to content

A Microsoft megveszi a Minecraft fejlesztőit

2014. 09. 16. 17:00

Végre hivatalosan is bejelentésre került, ami már oly régóta lebegett a levegőben: a Microsoft felvásárolja a hihetetlen népszerűségnek örvendő játék, a Minecraft fejlesztéséért felelős Mojang-ot 2,5 milliárd dolláros áron.

Ahogy azt már említettem, a dolog senkit sem ért váratlanul, ám mindenképpen említésre méltó, hiszen egy olyan cégóriásról van, aki sikertelenül próbál betörni a mobilpiacra évek óta. Sőt a konzolháborúban sem fényeskednek, hiszen a Sony PlayStation 4-ese messze veri a Microsoft sajátját.

Ha a most felvásárolt Minecraft népszerűségét ebből a perspektívából nézzük, akkor érthető miért vonzó a Microsoft számára egy olyan játék, melyet mindössze a PC és Mac felhasználók közül 16,5 milliónyian vásároltak meg. Ha pedig minden más eladást is latba vetünk, akkor ez a szám 54 millióra rúg hirtelen. Nyilvánvalóan a felvásárlással a Microsoftnak célja elérni a jelentősszámú hűséges Minecraft-játékost.

Az üzletnek része az is, hogy a Mojang csapata a Microsoft Studios fennhatósága alá kerül, mely már most olyan franchise-okat menedzsel, mint a Forza Motorsport, a Halo és a Fable.

Ha emiatt aggódni kezdenél a Minecraft jövőjéért, akkor megnyugtatásul mondhatom, nincs ok a pánikra. „A Microsoft terve, hogy a Minecraft a jövőben is elérhető marad minden platformon, melyen eddig is. Legyen az PC, iOS, Android, Xbox vagy PlayStation.” nyilatkozta a cég szóvivője.

Míg az egy kicsit korai, hogy mindent pontosan lehessen tudni, hogy ki marad és ki megy el a Mojang-tól, az máris biztos, hogy az alapítók elhagyják a fedélzetet.

„A Mojang alapítói, Notch, Carl és Jakob biztosan távoznak. Nem tudjuk, hogy mit terveznek. Csak annyi biztos, hogy semmi Minecrafttal kapcsolatosat, ám afelől azonban kétségünk sincs, hogy megint valami menőt alkotnak.” folytatta a Microsoft sajtósa.

A megegyezés hivatlosítására az idei év végén kerül majd sor.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: wall.alphacoders.com és best-minecraft.com

Írta: Ambróz Nóra