Jump to content

Igazi vagy hoax? – 179 éves egy indiai férfi

2014. 09. 15. 15:00

Az eddigi feljegyzések szerint a világon legtovább Jeanne Valment, egy francia nő élt, ám ő sem maradt köztünk 122 évnél tovább. Erre állítólag jócska 57 évet ver rá egy ma is élő indiai férfi, aki saját bevallása szerint 1835-ben született. A 179 évesnek kikiáltott matuzsálem attól tart, itt felejtette a halál.

„A világrekordok könyve szerint még senki sem élt 122 évnél tovább. Ezzel szemben most Mahasta Murasi úr, egy nyugdíjba vonult indiai suszter azt állítja, hogy ő már a 179-edik évében van. Az észak-indiai Varanasiban élő férfi meg van róla győződve, hogy 1835 januárjában született, így ezzel ő a világ valaha élt és élő legöregebb embere.

Az indiai hivatalos feljegyzések szerint a férfi valóban 1835 január 6-án látta meg a napvilágot anyja városi otthonában Bangalore-ban. További feljegyzések támasztják alá, hogy Varanasiban él 1903 óta. A városban hosszú időn át dolgozott suszterként, mígnem 1957-ben, már akkor is 122 évesen nyugdíjba vonult.

„Olyan régóta élek, hogy már az ükunokáim is vénemberek vagy halottak” nyilatkozta Murasi úr, majd hozzátette „A halál valahogy elfeledkezett rólam... és lassan alig van számomra bármi remény. Nézzenek csak a statisztikákra. Senki nem hal meg 150 évesen, még ugyanennyire senki 170 fölött. Úgy gondolom, hogy ha már így alakult, hogy látszólag halhatatlan vagyok, akkor már élvezem a dolgot!”

A férfi anyakönyve és a személyi dokumentumai alátámasztják az általa mondottakat, azonban orvosi vizsgálatok egyelőre még nem erősítették meg a szavát. A dokumentumok szerint utoljára 1971-ben részesült orvosi ellátásban, ám ezt megelőzően alig maradtak fenn jegyzőkönyvek a férfi egészségügyi állapotáról.”

Legalábbis erről számolt be a World News Daily Reports, megzavarva számos olvasóját. A kiválóan felépített hoaxról kiderült, hogy Murasi úr nem létezik, noha a cikk meggyőzően tálalja a hihetetlen történetet.

Forrás: worldsdailynewsreports.com

Fotó: eburnienews.net és huffingtonpost.com

Írta: Ambróz Nóra