Jump to content

Cliff House – a tengerparti magány háza

2014. 09. 15. 16:00

Szeretnél néha messzire menekülni a civilizáció ártalmai elől vissza a természet magányába? Ha nem is ennyire drasztikus a helyzet, akkor is időnként jól esik egyet egyedül pihengetni, márpedig a Cliff House pont ezt az elbujdoklási vágyat észben tartva született. Mit gondolsz szívesen járnál haza egy tengerparti sziklára rögzített házba?

Az ötemeletes modulokból felépített fantasztikus lakóegységet tervezői egyszerűen Cliff House-nak, azaz Sziklaháznak nevezték el. A név egy kissé csalóka, hiszen nem sziklából, hanem sziklára, egész pontosan egy meredély oldalára épült a különös palota. Annyi biztos, hogy semmire sem hasnlít, amit eddig láttál.

A Modscape ingatlanok eladásával foglalkozó oldalán árulják az egyedi tengerparti villát, ahol többet is megtudhatsz annak belső és külső tulajdonságairól. Ebből kiderül, hogy már a megérkezés sem sima. A bejáratot a villa tetején egy autóbejárón és garázson keresztül érheted el, mely a szintek közt közlekedő lifthez visz. Lépcső helyett ez köti össze a ház öt emeletét. Mi gondolsz mi fér el egy ilyen látszólag keskeny helyen?

Az én tippem az volt, hogy valószínűleg egyetlen hálószoba és minimalista, otthonos kényelem uralja majd a belső teret, azonban ez nem így van. A Cliff House minden luxussal fel van szerelve, ami csak egy dollármilliomosnak eszébe juthat. Garázs, tetőtéri kiskert, konyha ebédlővel, három hálószoba, fürdőszobák, spa és egy kis ideális hely BBQ-záshoz.

Na de mégis...jó lehet az isten háta mögött élni a hullámverés folyamatos, nyugtató hangja mellett, ám összességében mindentől távol?

Forrás: ndtv.com

Fotó: bbc.com és 123inspiration.com

Írta: Ambróz Nóra