Jump to content

Botrányos temetés vagy igaz barátság?

2014. 09. 15. 14:00

Könnyebb elviselni az életveszélyt, ha csak nevetünk rajta. A legsötétebb időszakon is egyszerűbb keresztül menni, ha az ember megfelelő humorral kezeli a helyzetet, akárcsak Kevin Elliot, brit katona, aki Afganisztánban teljesített szolgálatot. Barátja, Barry Delaney Elliot halála után is megtartotta a neki tett viccnek szánt ígéretet.

Kevin Elliot, a brit hadsereg tisztje mielőtt útnak indult volna afganisztáni kiküldetésére fogadást kötött legjobb barátjával, Barry Delaney-vel. A katona kívánsága az volt, hogy amennyiben a bevetés ideje alatt elhalálozna barátjának a lehetséges legrondább ruhában kell megjelenni a temetésén. Delaney beleegyezett a sötét, ám kétségtelenül valamilyen szinten poénos fogadásba.

Mialatt Elliot Afganisztánban volt a két barát mindvégig kapcsolatban maradt, amennyire csak tudtak. Noha túl sok alkalmuk nem volt személyesen is találkozni, ennek ellenére igaz, testvéries barátságuk nem halványult el. Sajnálatos módon azonban Delaney három évvel később kénytelen volt teljesíteni az Elliotnak tett fogadalmát, ugyanis a tiszt életét vesztette egy rajtaütés során kialakult tűzharcban.

Delaney egy percig sem gondolkodott azon, hogy mások mit fognak róla gondolni. 5 fontért beszerezte a lerondább ruhát, amit képes volt találni: egy neonsárga női kisestélyit, melyet ízlésesen térdig húzott rózsaszín fuszeklikkel tett tökéletessé. Ez után felhajott egy feles vodkát – Elliottal közös, kedvenc italukat – majd pedig a tükröket gondosan elkerülve elindult barátja temetésére.

Annak ellenére, hogy Delaney miként mutatkozott, az összegyűlt ezer fős tömegből aligha rótta meg bárki is azért, hogy egy neonszínű női ruhában tiszteli meg a katonai búcsúztatót. Az emberek többsége értékelte ezt az utolsó sötét poént.

Forrás: theguradian.com

Fotó: twentytwowords.com és anorak.co.uk

Írta: Ambróz Nóra