Jump to content

Az Apple és a U2 összefogása zavart kelt

2014. 09. 14. 18:00

Sokan nem egészen értik, hogy mi is történt, amikor az Apple és a U2 szövetséget kötött. Mivel a dologból a legtöbb felhasználó annyit lát, hogy a U2 legújabb albuma felkerült az iOS készülékére szándéka ellenére, nem kevesen zavarba jöttek, hogy mi is ez a dolog.

Az Apple és a U2 partnerkapcsolatának azonnali hatása van, bár valószínűleg nem egészen az, amit a két fél várt volna. Miután az Apple felhasználói észrevették, hogy az együttes legújabb albuma számukra váratlanul és kéretlenül megjelent készülékükön, meglehetősen vegyes reakciókkal válaszoltak. Tekintve, hogy az Apple fiatalabb közönsége javarészt azt se tudja, hogy kik is az írek, ezért nem csoda, ha nem fogadták kitörő örömmel a hírt.

Az Apple és a U2 összefogásának eredeti célja a hivatalos szlogen szerint az lenne, hogy szeretnék átalakítani, hogy az emberek miként hallgatják a zenét és hogyan tekintenek rá. Az első válaszok ezzel szemben azonban inkább zavarról árulkodnak, sőt előfordultak kissé sértett reakciók is. Egyesek azt hitték, hogy bug vagy technikai malőr áll a dolog mögött, míg mások azt mondták köszönik, de köszönik nem kérik. Sőt az sem volt ritka, hogy rejtett vírusra gyanakodtak az emberek, derül ki a TechCruch-on közzétett tweetekből.

Megnyugtatásul azonban minden Apple felhasználónak: ha egyáltalán nem tetszik, amit a U2-tól kaptatok, akkor sem kell aggódnotok. Az album október 13-án magától el fog tűnni.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: u2tourfans.com és ilounge.com

Írta: Ambróz Nóra