Jump to content

Apple Show II. – Apple Pay

2014. 09. 11. 18:00

Egyre inkább terjedőben vannak az egy érintéssel történő fizetési metódusok, így természetes, hogy az Apple sem szeretne lemaradni a trendekről. Újdonságuk az Apple Pay abban segít, hogy mindezt biztonságosan tehesd meg iOS 8 készülékedet használva. Az októberben rajtoló Apple Pay-t már most nagy várakozás övezi.

Az Apple új fizetési opciót jelentett be, mely az Apple Pay nevet kapta. Ennek során NFC-t és Touch ID megerősítést használnak a vásárlás konfirmálásához. Felhasználóként ennek során lehetőséged lesz a Passbook-ot alkalmazva választani a különböző bank- és hitelkártyáid közül miután egyeztettél az általad választott pénzintézettel. Az Apple Pay a magasabb biztonság érdekében minden vásárláskor kreál egy egyszeri, kizárólag a készülékhez tartozó számot ahelyett, hogy a kártyáét használná, így ha a telefon illetéktelen kezekbe kerül, akkor elég azt letiltani nem kell külön bajlódni a kártyával is.

Az Apple Pay eleinte a Visa, a Mastercard és az American Express számára lesz elérhető. A támogató helyek listájában pedig az Apple mellett a Disney, a McDonald’s, a Whole Foods és olyan online shopok, mint a Uber és a Groupon teszik majd lehetővé az érintéssel fizetést.

Az Apple Pay az iOS 8 készülékeken október 8-tól lesz elérhető.

Az Apple a show-t a U2 fellépésével zárta. Az utolsó beszéd során Tim Cook deklarálta a zene iránti végtelen szeretetét és hangsúlyozta támogatását a szerzők iránt a zajló iTunes Festival és a növekvő iTunes kínálat által. Ezt követően a U2-t invitálta a színpadra, akiknek egyébként legújabb albuma október közepéig ingyenesen elérhető az iTunes-on.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: mashable.com és pcworld.com

Írta: Ambróz Nóra