Jump to content

Apple Show I. – iPhone 6 és 6 Plus

2014. 09. 11. 16:00

Több hónap várakozás után végre itt van... bejelentésre került a iPhone 6 hivatalosan és még egy rakás más Apple szenzáció. Következzen egy összefoglaló az Apple cupertino-i eseményéről arra az esetre, ha lemaradtál a livestreamről.

Az első dolog, ami feltűnik a 4,7” iPhone 6 alakján a finoman lekerekített sarkok és a kissé kiugró kameralencse. Az Apple másik frissen bejelentett készüléke az iPhone 6 Plus pedig extra méretével azaz 5,5”-os kijelzőjével szerzett hype-ot. Mindkét model Retina HD kijelzővel rendelkezik valamint a 6-os 6,8mm-es vastagsággal jelenik meg, míg a 6 Plus 7,1mm-re hízott. Mindkettőbe 64-bit-es A8 chip kerül, mely 25%-kal gyorsabb CPU-t és 5% gyorsabb grafikát ígér az Apple szerint.

Természetesen az ikerpár mindkét tagjára iOS 8 kerül, míg az egyéb támogatott készülékek szeptemben 17-én kapják meg a frissítést.

Az iPhone 6 Plus hatalmas méretének köszönhetően használható lesz mini-mini-mini iPad-ként vízszintesbe fordítva. Ekkor a kezdőképernyő automatikusan iPad-et kezd imitálni.

További extra az M8 processzor, mely különösen érzékeny arra, hogy éppen futsz vagy bicajozol, sőt a távolságot és a szintkülönbséget is képes mérni egy barométer segítségével.

Kamera tekintetében egy 8 megapixeles iSight darabot kapsz, mely True Tone vakuval és panoráma fotókhoz való új szenzorokkal érkezik, melyek akár 43 megapixelig is kiterjeszthetik a lencsevégre kapott látványt. Természetesen az új kamera képes 1080p-ben felvenni 30 és 60 fps-sel, miközben folyamatosan autofókuszál. Ha pedig lassított felvételt szeretnél, akkor 120 és 240 fps közül választhatsz. Emellett az előlapi kamera újdonsága a „burst mode”, mely egyszeri HDR képkészítésre és HDR videózásra is alkalmas.

Az iPhone 6 16 Gb-os változata 200 dollár lesz, míg a 6 Plus 300 dolláron indít. Mindkettő szeptember 19-én jelenik meg, mely előtt már 12-én előrendelhetsz.

Az Apple emellett megerősítette, hogy az App Store 1,3 millió alkalmazással rendelkezik, mely 100 000-es növekedést jelent a júniusi WWDC óta.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: eldiaonline.com és 9to5mac.com

Írta: Ambróz Nóra