Jump to content

A Google felvásárolja az önstabilizáló kanál atyját

2014. 09. 11. 14:00

A Google újabb kis vállalatot kebelez be: ezúttal a Lift Labs-et fogja egészben lenyelni. Az elsősorban a Parkinson-kóros betegek számára készített remegést stabilizáló kanál technológiájában a cégóriás annyi fantáziát látott, hogy egyből magukba akarták olvasztani a remek feltalálókat.

A Google a minap jelentette be, hogy újabb kishalat készül elfogyasztani, azaz jelenleg a Lift Labs van a terítéken. Az aprócska kutatócsoport nagy dobása az volt, amikor sikerült kifejleszteniük és egy kanál nyelébe zárniuk egy remegéscsillapító különleges technológiát, melynek köszönhetően a Parkinson-kórban szenvedők is ismét ehetnek kényelmesen levest.

A Lift Labs innentől a Google X laborjának része lesz, ám továbbra is árulni fogják a Liftware nevű különleges kanalat, melyért világszerte számos beteg hálás.

A Google szóvivője a cég célkitűzéseivel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:

„Szeretnénk alaposabban feltérképezni, hogy az általuk alkalmazott technológia, milyen más módokon használható. Célunk, hogy segítsünk a neurodegeneratív betegségek megértésében és kezelésében, így például a Parkinson-kór és a többi remegéssel járó betegségek kutatásában.”

A Liftware trükkje egyébként az, hogy egy olyan techonlógiát hasznosít újra, mely eddig kamerák képének stabilizálásában volt használatos. Ezt tették alkalmassá arra, hogy negálja a Parkinson tüneteként jelentkező kézremegést. A Lift Labs tervei szerint a kanál nyelét villához és kulcs végéhez is lehet majd rögzíteni.

Íme egy videó a kanál működéséről:

http://vimeo.com/74643550

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra