Jump to content

Lenyűgöző lasagne – csábíts, akár az olaszok

2014. 09. 08. 16:00

Ha már nem az első randinál jártok és úgy érzed, hogy itt az ideje annak, hogy a hölgyet elhívd magadhoz, akkor igazán nagyot szerepelhetsz, ha magad főzöl. A lasagne egy egyszerű, kápráztató olasz fogás, mellyel könnyen levehetsz bárkit a lábáról. Próbáld ki mellé hangulatteremtő bor ajánlásunkat!

Lasagne hozzávalók 2 személyre:

- lasagne tészta
- 30 dkg darálhús
- 2 fej hagyma
- olaj
- paradicsomsűrítmény
- 1-1 konzerv kukorica, gomba (elhagyható)
- oregánó, bazsalikom, citromlé, cukor
- besamel mártás (tej, vaj, liszt, szerecsendió)
- sajt a tetejére

Az apróra vágott hagymát pirítsd meg kevés olajon, majd add hozzá a darálthúst. Ízesítsd egy-egy csapott kiskanál sóval-borssal és hagyd a húst kevergetés mellett kifehéredni. Körülbelül 10 perc után tedd bele a kukoricát és gombát, majd a paradicsomsűrítményt és öntsd fel 1,5 dl vízzel, majd a vízmennyiség felét forrald el. Fűszerezd egy kiskanálnyi oregánóval, bazsalikommal, cukorral és citromlével, majd hagyd kicsit hűlni.

Egy másik lábasban olvaszd fel a két evőkanálnyi vajat és adj hozzá egy kevés lisztet (ne legyen darabos, csak sűrű massza). Hagyd 3-5 percig pirulni, majd fokozatosan öntsd fel 3-4 dl tejjel, amíg sűrű szószt nem kapsz. Ekkor szórd meg egy késhegynyi szerecsendióval, majd még egy percig intenzív keverés mellett forrald.

Egy jénai tál aljában tégy egy réteg tésztát, majd egy sor húsos ragut, végül egy kevés besamelt. Ezt ismételd, amíg hozzávalók vannak. A legfelső rétegre csak tészta, besamel és 15 dkg reszelt sajt kerül. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készül el alufólia alatt. (Az utolsó 5 percben ezt vedd le és hagyd megpirulni a sajtot.)

Találáshoz egy pohár Villány Kékoportó (portugieser) illik a legjobban, míg ha valami igazán különlegeset szeretnél az asztalra tenni, akkor egy 2013-as Château Miraval beszerzését ajánljuk. Ezt a világ egyik legnemesebb rosé boraként tartják számon. A neten keresztül körülbelül 5000 Ft-ért juthatsz hozzá egy üveghez.

Forrás: nlcafe.hu

Fotó: blog.constancehotels.com és beirutnightlife.com

Írta: Ambróz Nóra