Jump to content

Nem marad ki Cersei meztelen jelenete

2014. 09. 04. 11:00

Akik olvasták a Trónok harca könyv változatát, azok tudják: Cersei karakterének történetében közeleg egy olyan jelenet, melynek során a régens királynő egy egész városon és egy templomon sétál végig meztelenül. Sokak számára tűnt eleinte úgy, hogy a képsorok felvétele elfogadhatatlan, azonban a sztori szempontjából elengedhetetlen esemény leforgatását a rendezőnek végül sikerült kivívni.

A Trónok harca sorozat kezdi utolérni a könyveket, így többek között közeleg az a jelenetsor is, melyben Cersei Lannister – a régens királynő és a nemrégiben elhunyt Joffrey király édesanyja – a fősepton parancsára megszégyenítés gyanánt kénytelen végiggyalogolni Királyvár utcáin leborotválva, meztelenül.

A képsorok felvételéhez nem kevés bonyodalom vezetett. A stáb horvát partnerei eleinte vonakodtak beleegyezésüket adni a durva jelenet felvételéhez. A megegyezés megszületéséhez mindkét fél kénytelen volt kompromisszumot kötni: a sorozat készítői lemondtak arról, hogy a Cersei-t alakító színésznő, Lena Headey a templomon is végig vonuljon meztelenül, ám a horvátok engedélyt adtak rá, hogy ezt megtegye Dubrovnik utcáin.

Nem kell tehát nagyon aggódni a könyv sztorija iránt rajongóknak, nem marad ki a Cersei karakter fejlődésében elengedhetetlen szcéna, noha érthető okokból néhány módosításra szükség van. Összességében az isten házában forgatott meztelen jelenet úgyis csak problémákat okozott volna, míg ezzel a megoldással a kissé prűd közönség is kiegyezik.

Forrás: frisky.com

Fotó: ew.com és ouchpress.com

Írta: Ambróz Nóra