Jump to content

Madár csiripelés 3D-ben vizualizálva

2014. 09. 02. 12:00

Néha a madarak éneke és csiripelése magában elegendő ahhoz, hogy kellemes hangulatot, békét inspiráljanak a lelkedben. Ennél azonban az ausztrál multimédia mágusnak és művésznek, Andy Thomas-nak még többet jelentenek, így különös technikát talált ki arra, hogy láthatóvá tegye a hangokat.

 

Andy Thomas alkotásai furcsa dolgok. Saját maga az „audio életformák” specialistájának tartja magát. Legújabb projektjét is ebben a rendhagyó szellemben vezette, ugyanis lebírhatatlan kíváncsiság támadt benne az iránt, hogy miként is néz ki egy madárfütty. A dallamok vizualizálásához már csak egy hangvezérelt 3D-animátor programra volt szüksége.

Az eredményt te is megnézheted a következő linken, ahol Thomas alkotása megelevenedik. Ahhoz, hogy a fülemüle és a kanári énekét hallva élvezni tudd a show-t nem kell semmit sem tudnod, elég ha nyitott elmével viszonyulsz a kezdeményezéshez.

https://www.youtube.com/watch?v=NtIHJSRQvvk

Ez a különlegesen szép darab az Europeana Creative jó voltából az EU támogatásával valósult meg, olyan madár hangokat felhasználva, melyek a holland Netherlands Institute for Sound and Vision archívumából származtak.

A számos növény és állat fényképei mellett, festmények is előfordulnak, valamint a művészek által használt különböző 3D vizualizációs ábrák, melyek a drámaibb hatás és az elbűvölő mozgásélmény érdekében többféle prgrammal készültek.

Az összeállítás elkészítéséhez 3ds Max, Fumefx, Krakatoa, RealFlow, emTools, Zbrush, Vray, ChronoSculpt, sőt After Effects, Photoshop és sok minden más eszköz bevetése is szükséges volt. Az eredmény a különböző műveszeti formák egy sajátos kollázsa. Utolsó simításként pedig hozzátették a madarak hangját, mely életre keltette a bonyolult rendszert.

Forrás és foró: thenextweb.com és richardbanks.com

Írta: Ambróz Nóra