Jump to content

Búcsúzik az MSN – a MSN Messenger utolsó napjai

2014. 09. 01. 10:00

A Microsoft ikonikus MSN Messengere elért élete végére, ugyanis beszüntetik Kínában is, az utolsó helyen a világon, ahol még lehetett MSN-ezni. Gondoljunk most egy kicsi nosztalgiával a 15 éves azonnali üzenetküldő szolgáltatásra, mely egy időben mindenki asztalán ott volt.

Viszlát MSN Messenger, nyugodj békében. A 15 éven át tartó hűséges szolgálat alól a napokban feloldották az azonnali üzenetküldés régi klasszikusát. Az MSN szolgáltatásait legtovább a kínaiak vehették igénybe, azonban a fogyó népszerűségnek köszönhetően végül bejelentésre került, hogy a távoli keleten sem működik az MSN tovább.

A Microsoft a leállítás folyamatát 2013 januárjában sürgette meg először, amikor legtöbb felhasználóját átirányította a Skype-ra. Ezt követően márciusban a szolgáltatást több helyen is nyugdíjazták. Egyedül Kínában maradt életben az MSN, ám ez is főleg a helyi partnernek, a TOM –nak volt köszönhető, nem a redmondi döntéshozásnak. Elérkezik azonban lassan az a nap is, amikor a kínai szolgáltatás is végére ér, és október 31-én végleg lekapcsolják az MSN-t.

A Technode jelentése szerint a kínai felhasználókat is igyekeznek a fennmaradó időben átterelni a Skype-ra, melynek fő vonzereje az ingyenes híváslehetőség. Azt nem lehet tudni, hogy az MSN-nek hány aktív felhasználója van még Kínában, azonban az biztos, hogy az idők megváltoztak, amikor megjelent a Tencent WeChat applikációja, mely nagyon hamar 438 millió usert hódított meg. Ezzel valószínűleg megadta a kegyelemdöfést az MSN-nek, míg ő maga átvette az okostelefonközpontú korszakban az üzenetküldő szolgáltatások vezető szerepét az országban.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: blogs.independent.uk és nextpowerup.com

Írta: Ambróz Nóra