Jump to content

SideChef iPhone-ra – hogy jobban menjen a főzés

2014. 08. 31. 16:00

Már megint odaégetted a mirelit pizzát? A cipőtalp is finomabb, mint a rántott húsod? Sose mondd, hogy reménytelen eset vagy a konyhában! A SideChef iPhone alkalmazás segít abban, hogy javuljon a főzőtudományod. Mindezt úgy, hogy végigkísér a folyamat során, így kevesebb esélyed sincs arra, hogy feledékenységből vagy a gyakorlat hinyából adódóan valamit elhibázz.

A Kickstarter által támogatott SideChef applikáció minden olyan iPhone-tulajdonos kedvence lehet, akinek gondjai vannak a konyhában, ám azoknak is segítség, akik már némi rutinnal rendelkeznek a főzés területén.

Igaz ugyan, hogy a Kickstarter nevét leginkább különös és néha nehézkes hardveres projektekkel kötjük inkább össze, ám néhány jobban sikerült és a tömeg által kedvelt applikáció is kapcsolható hozzájuk. Valószínűleg ezek közé tartozik majd az új SideChef is, mely iPad-en és iPhone-on is a besegít a konyhában. Ehhez az alkalmazás hangosan adja az utasításokat, ám képekkel is igyekszik megmutatni, hogy mi is pontosan a teendő, neked már csak hallgatnod kell rá.

Jelenleg több mint 1000 étel elkészítésén képes végigkalauzolni az app, melyek mindegyikét fotók, ábrák és felvett utasítások teszik elhibázhatatlanná. Ráadásul a készülékhez nem kell hozzányúlnod, ami nagy segítség, ha éppen könyékig lisztes vagy olajos a kezed. Majd mondja magától a következő lépést. Amikor pedig készen van minden, idejében figyelmeztet, hogy még véletlenül se égjen oda az étel, amiért olyan fáradtságosan megdolgoztál.

A receptek közt kereshetsz név és hozzávaló alapján is, így ha valami benne van az adatbázisban, azt könnyen megtalálod. Jó főzőcskézést!

Forrás és fotó: thenextweb.com és sidechef.com

Írta: Ambróz Nóra