Jump to content

Samsung Gear S – hívj és légy online egy okosórával

2014. 08. 30. 12:00

A Samsung új belentése a Gear S, olyan okosóra, mely képes arra, hogy hívást indítson és online legyen anélkül, hogy egy okostelefonhoz kötődne. A tegnap bejelentett 3G-képes készülék célja, hogy a „csuklón viselt okostelefon” érzését hozza el tulajdonosai számára.

A bemutató során sokat hansúlyozott 3G-kapcsolat mellett, a készülék támogatja a Bluetooth-t és a Wi-Fi-t is, ami azt jelenti nem lesz szükséges magaddal cipelni az okostelefont a fontos figyelmeztetések eléréséhez.

A Samsung Gear S a Tizen operációs rendszeren fut majd és lehetősget biztosít arra, hogy akkor is megkapd a Facebook, a naptár és az egyéb alkalmazások értesítéseit, ha éppen távol van tőled a telefonod. Ami ennél is több, hogy bejövő üzeneteidet akár meg is válaszolhatod a kijelző billentyűzetén vagy az S Voice hangfelismerő szolgáltatást használva. Emellett direkten a csuklódról indíthatsz és fogadhatsz hívásokat vagy átirányíthatod az okostelefonodra érkező forgalmat.

Külsőségek tekintetében a Gear S-be belekerül egy 2 inches (5 cm), hajlított Super AMOLED kijelző, mely 360×480-as felbontásra képes, amin egész szépen lehet olvasni. Ehhez különböző képernyőbeállítási lehetőségek és cserélhető óraszíjak tartoznak pluszba, hogy igazán személyreszabható készülék legyen.

A további beépített funkciók közé tartozik a HERE által szolgáltatott navigációs rendszer, a 24 órás hírszolgáltatás, a fastFT, valamint a Facebook értesítések. Azoknak, akiket az egészségügyi szolgáltatások érdekelnek: a Gear S-ben számos szenzor van, beépített GPS és az S Health valamennyi feature-je.

Előreláthatóan a Samsung újdonsága a szintén tegnap bejelentett Gear Circle névre keresztelt Bluetooth füldugókkal együtt októbertől lesz elérhető. A Gear Circle okostelefonnal párosítva egyszerű hangvezérlést, így hívás fogadást és zeneszámok hallgatását, lapozását teszi lehetőve. Az ár egyelőre mindkét esetben ismeretlen.

Forrás és fotó: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra