Jump to content

Nap albuma app a Sony-tól a szerzői jogokért

2014. 08. 23. 12:00

Ahogy szépen fokozatosan lassul a digitális zene vásárlás piaca, úgy igyekeznek egyre többen valamilyen módszerrel fenntartani a fogyasztók érdeklődését. Erre a célra hivatott az iOS eszközökre szánt Album of the Day applikáció is a Sonytól, melynek nem titkolt szándéka ismét a legális zeneletöltés felé terelni az embereket.

Az iPhone-ra és az iPod Touch-ra készült alkalmazás nagy feladatot vállalt magára, miszerint ez majd visszafordítja a zenepiac lépésről lépésre történő regresszióját.

Ahogy a projekt neve is sugallja a Sony minden nap egy promóció keretében más és más albumokat fog leárazva kínálni a választékából 24 órán keresztül. Az akció mértéke az egészen szerény 10%-tól a tekintélyes 70%-ig mehet. A napi vásárláshoz az iTunes-be beiktatott kis parancsikont kell igénybevenni. Meg kell jegyeznünk, hogy jelenleg ez az egyetlen módja annak, hogy a Sony Records felvételeihez a normál árnál olcsóbban juss hozzá.

A kezelő felület képernyőjén egy kicsi óra számolja vissza az időt, ameddig még megvásárolhatod a napi albumot kedvezményesen. Emellett lehetőséged van arra, hogy további infókat olvass a felvételről, belenézz és belehallgass a kiválasztott zenébe, sőt az akció információit meg is oszthatod Twitteren, emailben vagy SMS-en keresztül, ha attól tartasz, hogy valamelyik ismerősöd lemarad róluk. Balra lapozva pedig akár azt is megteheted, hogy értékeled a már lejárt ajánlatokat. Ilyen módon azt is megtudhatod mi volt akciós legutóbb, így mi nem fog következni egy darabig, valamint bánkódhatsz, hogy miről maradtál le.

Ennél jóval érdekesebb, hogy az alkalmazás jól kultúrált figyelmeztetéseket küld minden nap az aktuális ajánlatról, melyeket egyszerűen kiiktatsz véglegesen vagy aznapra egy mozdulattal, míg nem jön egy olyan lemez, ami érdekel. Eközben azonban akár meg is feledkezhetsz arról, hogy az Album of the Day létezik.

A Sony beígérte, hogy nem holmi B kategóriás nevekkel akarja majd vásárlóit elcsábítani: a leárazásban olyan neves előadók korongjai is szerepelnek, mint a Simon & Garfunkel, Santana, a Dixie Chicks, az Audioslave, Bruce Springsteen, Johnny Cash, a Kings of Leon, P!nk, Bob Dylan, Lauryn Hill, a The Script, Usher, a Meat Loaf, Rodriguez, Sade, az Aerosmith és Alicia Keys.

Az alkalmazás fejlesztéséért a Sony Music Germany a felelős, akiknek köszönhetően az app Németországban már március óta elérhető. Az elmúlt hónapokban azonban tovább terjeszkedett Angliába, az USA-ba, Kanadába, Ausztráliába, Új-Zélandra és Írországba. Hamarosan Európa többi országa következik, annak reményében, hogy a Sony-nak sikerült újra fellendítenie a digitális albumok piacát világszerte.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: wired.co.uk és thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra