Jump to content

Építs desszertet csoki LEGO-ból!

2014. 08. 23. 14:00

Már megszokhattuk, hogy a japánok különös dolgokat hajlandóak megenni: mindenféle tengeri herkentyűt, olyan porételeket, amikről azt se lehet eldönteni, hogy mik, még készen sem és sok más extrémitást. Láttunk már sült burgonya és wasabi ízesítésű zöld, rózsaszín, lila KitKat csokikat, ám most egy új őrület ideje érkezett el.

Ha azt mondjuk, hogy a gyerekek két dolgot nagyon szeretnek, akkor az egyik a játék, a másik az édesség. Hogyan lehet a kettőt kombinálni? Hát készüljön a LEGO csokiból! A gyerekek álmának valóra váltója, azaz a fura édesség ötletgazdája Akihiro Mizuuchi, designer, illusztrátor és művész Japánban.

A készítési eljárás során nagyon hasonló öntő formákat használnak, mint amiket a LEGO-gyárban is alkalmaznak. Annak érdekében, hogy a csokikockák minnél pontosabbak legyenek az erdeti játék elemeiről vették a mintát a sablonok elkészítéséhez. Ezek után a formákat már csak csokival kellett feltölteni és egyszerűen kipattogtatni belőle a megszilárdult édes darabokat.

Más kérdés, hogy a csoki LEGO mennyire képes LEGO-ként funkcionálni. A csokoládé köztudottan hajlamos a túl sok tapogatástól megolvadni és elveszteni a formáját, így egy olyan játék alapanyagaként, melynél nagyon fontos a precíz illeszkedés, kevésbé tűnik alkalmasnak. Ennek ellenére feltalálója Akihiro bemutatta, hogy ha nagyon szeretnénk és képesek vagyunk türtőztetni magunkat egy kicsit, akkor éppenséggel lehet alkotni is belőlük. Ennek bizonyítására a Mobile Suit Gundam animéből egy sorozatnyi robotot rakott össze kizárólag az édes téglácskákat használva.

Ami az ízeket illeti japán találmány létére viszonylag átlagos variációk kaphatóak. Az első szériában tej-, ét- és fehércsoki kínáltak, melyeket egy különös pinkre színezett változattal egészített ki.

Forrás és fotó: oxox.hu és metro.co.uk

Írta: Ambróz Nóra