Jump to content

UFO-k köztünk – az USA leghihetőbb találkozásai

2014. 08. 19. 12:00

Egyesek hisznek, míg mások kételkednek abban, hogy földi halandóknak sikerült valaha is szemtől szembe kerülni egy földönkívülivel. A tudományos álláspont nem zárja ki, ám nem is erősíti még meg az idegen bolygókon való élet létezését. Világszerte számos megmagyarázhatatlan jelenséget rögzítettek, melyet a közhiedelem a más bolygók, fejlett létformáival való találkozásnak tart.

1. 1964-ben Lonnie Zamora, rendőrtiszt épp egy heves autósüldözésben vett részt, amikor a távolban egy különös repülő objektumot fedezett fel, mely látszólag kék lángokat bocsátott ki. A jelenséghez közelebb érve Zamora látta, amint az leszáll, majd két emberszerű lény lép a fedélzetére, ez után a gép ismét kék lángokat szórva elrepült. A találkozás „hitelessége” Zamora személyéből származik, aki rendőrként nagy köztiszteletben állt.

2. 1957-ben Californiában Gordon Cooper, tesztpilóta és asztonauta az Edwards Légitámaszponttól nem messze filmre vett egy később „találkozásként” elkönyvelt jelenséget. Különös, hogy éppen egy teljes filmes gárda állt rendelkezésére az esemény bekövetkezésekor. A felvételen látható, amint az UFO repül, leszáll, majd ismét a levegőbe emelkedik. Cooper szerint az ismeretlen tárgy ezüstös, csillogó és sima volt.

3. 1997-ben az arizonai Phoenix városában több ezren láttak a házak felett V formációban apró, fényes dolgokat repülni. Az éjszaka folyamán a rendőrség telefon vonalain egy perc nyugalom sem volt, azonban ők sem tudtak megnyugtató magyarázattal szolgálni a jelenségre.

4. 1961-ben egy házaspár, Betty és Barney Hill épp nyaralásukból tértek haza connecticuti otthunukba, amikor egy különös kirobbanóan fényes csillagot láttak meg lebegni az égen. Közelebbi vizsgálattal megállapították, hogy nem is csillagról van szó. Másnap Betty betelefonált a legközelebbi légitámaszpontra, ahol megerősítették, hogy ők is látták az UFO-t a radarokon, azonban többet nem mondtak az esetről.

5. 1966-ban Ausztráliában több mint kétszáz tanúja volt, annak amint egy UFO leszállt fényes nappal a helyi középiskola mellett. Amikor kicsivel később az ismeretlen repülő távozott azt olyan sebességgel tette, hogy az esetet vizsgáló helyi légierők nem tudták utolérni.

6. 1980-ban Texasban két nő, Vicky Landrum és Betty Cash egy víztározó torony méretű dolgot pillantottak meg, melynek alja lángokat bocsátott ki. Amikor elindultak, hogy közelebbről is megvizsgálják a dolgot, katonák vezették el őket, az ismeretlen repülő tárgyat perdig katonai helikopterek gyűrűje kísérte el.

7. 2008-ban Texasban, Stephensville-ben történt egy eset, melynek 40 körüli szemtanúja volt, többek között néhány rendőr és egy pilóta. A vallomások szerint mindannyian látták, hogy egy ismeretlen, fényes valami lebeg a környező farmok fölött mintegy öt percen át, majd nagy sebességgel ismét eltűnik.

Forrás: ufosightingsdaily.com

Fotó: webelieveinaliens.com és conceptships.blogspot.com

Írta: Ambróz Nóra