Jump to content

Az Apple új kijelzőjétől még drágább lesz az iPhone 6

2014. 08. 19. 16:00

Az Apple és a többi okostelefonokat gyártó cég már most próbálják redukálni az összetört kijelzők számát a Corning fejlesztésével, az ún. Gorilla Glass-szal. Az Apple azonban készül etéren meghaladni versenytársait egy technológia újszerű alkalmazásával, mely a következő iPhone-ba és a cég okosórájába is belekerülhet.

A cupertinói óriásvállalat elég komolyan befektetett a törhetetlen kijelzők gyártására irányuló versenybe. Az újonnan fejlesztett kijelzők szintetikus zafírból készülnek, mely alapanyag kijelzőkénti alkalmazására a cég termékeinek körében először az iPhone 6 és egy okosóra kiadásánál kerülhet sor.

A The Wall Street Journal forrása szerint azonban az előrelépés meg fog látszani az új iPhone-ok árán is. A Yole Développement francia kutató cég, analízissel foglalkozó szakembere, Eric Virey szerint az Apple-nek minden egyes zafír kijelző 16 dollárba fog kerülni. Összehasonlítás képpen a Gorilla Glass készülékenként mindössze 3 dollárt emészt fel.

Az Apple korábban már vetett be szintetikus zafírt ujjlenyomatolvasóihoz, illetve a iPhone 5S kameralencséi is ebből készültek. A The Wall Street Journal pontosabb értesülései szerint a zafír kijelző csak az ősszel bejelentésre kerülő két modell közül a drágábban lesz benne.

Összességében nagyon jól hangzik a kristályosan tiszta, karcolhatatlan, törhetetlen kijelző koncepciója, azonban súlyos plusz költségeket is hozhat magával, hiszen valószínűtlen, hogy az Apple csökkenteni akarná saját hasznát. Persze ezek a számok független analízisből származnak, így biztosat csak akkor tudhatunk, ha végre megtörténnek a hivatalos bejelentések.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: idownloadblog.com és electronicproducts.com

Írta: Ambróz Nóra