Jump to content

Az amerikai anyukák jól tudják – néhány tanács tőlük

2014. 08. 18. 12:00

Felnőttként újra átgondolva, néhány dolgot valóban érdemes lett volna gyerekként megfogadni. Nem kellett volna elsunnyogni a fogmosást, elkezdeni dohányozni vagy megszokni az éjfél utáni lefekvést. A következő tanácsokat a tengerentúli anyukák mondogatják inkább gyermekeiknek, ám ettől függetlenül sok mindenben igazuk van.

1. A reggeli a nap legfontosabb étkezése – egy rendes reggelivel jobban indul a napod, felpezsdül a keringésed és az emésztésed, egészséges szintre lendül a vércukorszinted. Elég talán erről annyi, hogy a rendszeresen reggelizők átlagosan tovább élnek, mint akik kihagyják ezt az étkezést.

2. A hal jót tesz az eszednek – ez köszönhető a benne található Omega-3 és 6 zsírsavaknak, melyek feltétlenül szükségesek, hogy az agyad kognitív funkciói egészségesen működjenek.

3. Ne nyeld le a rágógumit – sem pedig túl nagy falatokat ne egyél, sőt a sok, szapora, kicsi nyeldeklést is kerüld, mert ezek bélelzárodáshoz vagy bezoár kialakulásához is vezethetnek.

4. Az áfonya gyógyír a húgyúti fertőzésekre – egy csúnya felfázás vagy vesekő utáni lábadozáskor a szervezeted hálás lesz a vörösáfonyaléért, de a dolog működik a kékáfonyával is. Mindkét gyümölcs olyan anyagokat tartalmaz, melyek csökkentik a fertőzéseket okozó baktériumok számát.

5. A forró fürdőtől csökken a férfiak megtermékenyítő képessége – ennek oka, hogy a forró környezetben csökken a spermaszám, így akik sok időt töltenek a meleg kádban, azoknak kisebb eséllyel lesz gyermeke. Ez azonban magában nem elegendő fogamzásgátlás!

6. A csoki segít a görcsökön – mivel hangulatjavító hatása van. Ez számodra valószínűleg akkor, hasznos, ha éppen a barátnőd küzd, menstruációs fájdalmakkal. Ilyenkor egy tábla meglepetés csokoládé nagyon sokat segíthet.

7. A hideg megfázást okoz – nem véletlenül hívják így. Vonatkozik ez azonban a hideg zuhanyokra is, melyek ugyan jót tesznek a bőrnek, viszont érzékenyebbé válsz tőlük a megfázásra. Másik amerikai megfázásos hiedelem, hogy a húsleves segít vele szemben, melynek alapja, hogy valóban gyulladáscsökkentő hatással bír.

8. Egy alma minden napra a doktort távol tartja – ha nem is 100%-os igazság, de valóban érdemes rákapni az almázásra, mert rengeteg vitamint tartalmaz.

9. A répa jó a szemednek – noha a vakságot nem gyógyítja, azért a benne található nagy mennyiségű béta-karotin mindenképpen segít, hogy idősebb korban is ép látásod legyen. Ehhez nem kell tonnákat megenni, elég ha a vasárnapi húslevesből legalább nem piszkálod őket ki.

10. Ne egyél úszás előtt – mert ilyenkor a vérkeringésed az emésztőrendszeredre fókuszál, míg az intenzív mozgás az izmokban igényelne több vért. A következmény csúnya görcs vagy hányás is lehet.

Forrás: zergnet.com

Fotó: 3hammers.co.uk és confectionarynews.com

Írta: Ambróz Nóra