Jump to content

A Sony bejelentése – elkelt a 10 milliomodik PS4

2014. 08. 16. 10:00

Mindig is tudtuk, hogy a Sony igencsak jól keres a PlayStation 4-essel, pontos adatokról azonban csak most értesültünk. A 2014-es Gamescom sajtótájékoztatóján a cég bejelentette, hogy világszerte immár több mint 10 millió konzol talált gazdára.

Mindenek előtt tisztázzuk, hogy ez nem azoknak a konzoloknak a száma, melyeket a viszonteladók és a Sony egyéb partnerei megvásároltak. Ez a 10 millió darab PS4 mind felhasználók kezében van, az egyedi eladások száma érte a hatalmas értékesítési mérföldkövet.

Nehézkes azonban még így is összehasonlítást tenni a PlayStation 4 és legnagyobb riválisa, a Microsoft konzolja, az Xbox One között, ugyanis a redmondiak már jó ideje nem jelentettek be semmilyen eladási számot. Ennek ellenére a csönd is beszédes. A Sony legutolsó helyzetjelentése szerint a PlayStation konzolok domináltak az eladásokban és PS3, PS4 3:1 arányban verte az Xbox 360 és az Xbox One eladását 2014. első negyedében.

Az év folyamán korábban a Microsoft bejelentette ugyan, hogy az Xbox One értékesítése júniusban megkétszereződött az USA területén, ám a cég által az eladókhoz eljuttatott 5 millió konzol még április 17-én nem talált gazdára.

Jim Ryan, a Sony Computer Entertainment Europe feje így büszkén jelenthette be a PS4 eladásának impozáns számait a kölni színpadon, mely számukra mindenképpen egy jó kezdést biztosított a 2014-es Gamescomon. Megmutatták a közönségnek, hogy a Sony lendülete a tavaly novemberi rajt óta mit sem csökken.

A Sony emellett természetesen már a karácsonyi eladások megdobásán gondolkodik. Ami biztos, hogy a cég olyan exkluzív címekkel próbál majd az év utolsó felében népszerűséget szerezni, mint a Driveclub és a Little Big Planet 3.

Forrás: thenextweb.com

Fotó: nologytek.com és christianpost.com

Írta: Ambróz Nóra