Jump to content

Twitch finomítások a jogvédelem érdekében

2014. 08. 11. 16:43

A gamerek körében rendkívül népszerű oldal, a Twitch nemrégiben rendkívül szigorú, új intézkedéseket vezetett be a szerzői jogok védelmében. Ezeket az oldal tulajdonosai most szeretnék némiképpen a felhasználók visszajelzései alapján finomítani.

A hét elején bejelentett, drákói szigorral kiszabott jogvédelmi intézkedéseket kénytelen a Twitch csapata némiképpen újrakalibrálni. Ezúttal igyekeznek úgy megszabni a határokat, hogy az a felhasználók visszajelzéseinek megfeleljen és csökkentsen az általános felhördülésen.

Ehhez mindenek előtt a kiemelt videó részekről szeretnék eltávolítani a hosszkorlátozást. Majd ezt követi egy új funkció, az Appeal gomb bevezetése. Ennek lényege, hogy mint ahogy a neve is mutatja, fellebbezésként, vétóként használható a meggyanúsított videóknál. Ez nem lesz válogatás nélkül minden egyes felvételnél elérhető, csak azoknál, melyeket az új Audio Recognition System (hangfelismerő rendszer) juttatott a jogvédelmet sértők feketelistájára. Mindkét intézkedés hátterében, a Twitch legénységének nyilatkozata szerint, a közösség visszajelzése áll.

Ennek alapja, hogy a nemrégiben tett bejelentésre valóban nagyon hevesen reagált a felhasználók tábora. Sokan aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy így a userek által generált tartalom nagy része élvezhetetlenné válik. Ez pedig azt jelenti, hogy az oldalon található videók jelentős hányada a veszélyeztetett csoportban van. A zavar elkerülésére a vezér igazgató, Emmett Shear a redditen AMA (Ask Me Anything = kérdezz bármit) fórum beszélgetést hirdetett meg, melyen elismerte, hogy a cég jelentősen jobban is kezelhette volna a szituációt.

A Twitch csapata a mai nap folyamán megköszönte a visszajelzéseket és hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszik a hallottakat. Ígéretük szerint innentől „több változást, több fejlődést, jobb áttekinthetőséget” láthatunk majd tőlük.

Forrás: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra