Jump to content

A biztonságos és megjegyezhető jelszavak titka II. – fő a biztonság

2014. 08. 04. 10:00

Amennyiben neked sikerül tökéletesen menedzselni, a hosszú, teljesen random és szinte feltörhetetlen jelszavaidat, melyeket mindenhol egyetlen egyszer használsz, akkor nincs mit tanácsolnom. Gratulálok, benne vagy az emberek szerény, virtuálisan jólvédett 8%-ában. Minden  más esetben azonban a következő tippek segíthetnek, ha új jelszót szeretnél alkotni.

1. Minnél hosszabb, annál jobb. A több karakterből álló jelszavaknál lényegesen megnő a lehetséges variációk száma. Erősnek minősül egy jelszó, ha legalább 12, de inkább több egymástól különböző karaktert tartalmaz.

2. Kerülendő választások: nevek, helyek, sőt a főnevek szótári formája általában. (Lásd az okokat az előző cikkben!)

3. Kombinálj bátran! Kisbetű-nagybetű, különleges karakter, szám, központozás. Minden, amit a billentyűzet képes produkálni az a védelmedet erősíti.

Fontos továbbá, hogy ha egy weboldal felajánlja lehetőségként, hogy SMS-értresítést kapj a bejelentkezésekről, akkor azt mindig használd ki. Ha pedig arra kényszerülsz, hogy megoszd valakivel a jelszavadat, akkor használd az alábbi linken található oldalt, melynek szolgáltatása, hogy olyan lapokat készít, melyeket csak egyszer lehet megnézni, így ha valaki nem írja fel a jelszavadat sokkal kisebb eséllyel fog emlékezni rá.

https://onetimesecret.com/

Forrás: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra