Jump to content

Milyen tanácsot fogadjon meg? – 3 tipp, mely a javára vállhat

2014. 07. 15. 09:25

Néhány fortély, melynek segítségével különbséget tehet az okoskodás és a valóban praktikus ötletek közt, amelyeket valóban érdemes a szívünkre venni.

Pályakezdő vagyok. Nap, mint nap új kihívásokkal szembesülök. Azonban ami nekem új, az másnak már lerágott csont. Igyekszem mindenkire mentoromként tekinteni, aki hajlandó megosztani velem olyan tapasztalatokat és praktikákat, melyekhez nekem még nem volt szerencsém. Sikerül-e okulnom belőlük? Nem véletlenül kaptam a következő három tanácsot, melyek a tanácsok ésszerű elfogadását és betartását segítik elő:

1. Hasznos és értelmes ez a tanács? – Nem kell mindent megfogadni válogatás nélkül. Nem lehet mindenkinek egyszerre a kedvére tenni. Felesleges túlzásokba esni vagy szembe menni saját intuíciónkkal. A legjobb, ha nem egyetlen ember véleményét kérjük és gondosan megfontoljuk a probléma minden felvetett aspektusát.

2. Nincs egyetlen igazság! – Jogunk van nem egyetérteni, mégha jó szándékú is a javaslat. Akkor sem kell feltétlenül meghajolni valaki előtt, ha az illető tekintéllyel rendelkezik a szemünkben. Sose feledjük, a döntés végül a mi kezünkben van!

3. „Arra gondoltál már...?” – Nagyszerű érzés valakinek elmondani egy új ötletet. Még nagyszerűbb, ha ebből egy építő jellegű vita bontakozik ki. Ne féljünk attól, ha valaki darabokra szedi és egy új aspektusból minden ízében átvizsgálja az ötletünket. Sokszor két közösen gondolkodó elme messzebbre jut a magányos próbálkozónál!

Forrás: thenextweb.com

Írta: Ambróz Nóra