Jump to content

Másnap a világ körül

2020. 08. 15. 12:03

A világ minden táján isznak, vagyis a világ minden táján bekarmolnak emberek. Ami ebből következik, hogy a világ minden táján léteznek különböző praktikák a kínkeserves másnap túlélésére. Spoilerezünk: az írek nem szórakoznak, az oroszok meg csak oroszok.

Németországban a Katerfrühstückkel – merthogy a németeknek külön szavuk is van rá – próbálkoznak enyhíteni a kemény ivászat nyomait. Ez heringes szendvics hagymával és uborkával, mindez sörrel lekísérve. Mi mással?!
#Abszolút meggonddolandó.

Oroszország szanuával és kvasszal megy neki a másnaposságnak. Utóbbi egy kiváló erjesztett, nagyon egészséges és alacsony alkoholtartalmú ital.
#Isznak tovább.

Írország egy elég masszív reggelire esküszik, ami baconből, kolbászből, hurkából, sült paradicsomból, gombából, tükörtojásból, paradicsomos babból és szódás kenyérből áll.
#Csak mérsékelten mennek rá a gyomor megnyugtatására.

Franciaországban a hagymalesvest vagy a cassoulet-t tartják a legjobb gyógyírnek, ha beütött a másnap, utóbbi egy húsos, babos egytálétel.
#Érdekes nap lesz ez is.

Olaszország meglehetősen közhelyes megoldásra esküszik: a kávéra.
#Konzervatív.

Mexikóban a rákos, kagylós, lime-os, hagymás, korianderes saláta jelenti a mentsvárat egy átpartizott éjszaka után.
#Ez biztosan nagyon jó.

Japánban a zöld teával készített szilvabefőtt a másnaposság elleni elixír, de a miszolevesben és az energiaitalokban is eléggé bíznak.
#Mindegy, hogy mi, csak folyékony legyen.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)