Jump to content

Kajálás és ivás

2020. 01. 31. 11:21

Az Egyesült Államokban már egy csomó kutatást végeztek az elmúlt években annak érdekében, hogy kiderítsék, miért válnak egyre többen túlsúlyossá. Helytelen étrend, életmód vagy a sok stressz? Netán valami egészen más jelenség?

 

Az az egy biztos, hogy a mértéktelen zabálás hozzájárul az elhízáshoz. És mikor kívánja az ember leginkább a sós, zsíros kajákat? Félrészegen, egy átmulatott éjszaka után, esetleg másnap reggel. Mert olyan azért elég ritkán fordul elő, hogy az ember megiszik 4-5 sört meg pár felest, aztán ellenállhatatlan vágyat érez némi brokkoli és kelbimbó iránt.

Ennek a hipotézisnek a megerősítése érdekében 3 amerikai egyetem egy hiánypótló kutatást is végzett, amelyből kiderült a teljesen egyértelmű igazság; a kutatásban résztvevők az átpiált éjszakát követő reggelen nem a megszokott müzlit választották, hanem sokkal inkább pizzát vagy valami hasonlót toltak magukba. A tudósok szerint ennek a jelenségnek az lehet az oka, hogy

Szóval mit sikerült megtanulnunk ebből az egészből? Hát azt, hogy a piázgatás hatására helytelenül választjuk meg, hogy mit eszünk, magyarul minden szart képesek vagyunk magunkba tömni, pedig önmagában az alkoholos italokban is rengeteg kalória van ám. És erre még az is rátesz egy lapáttal, hogy másnaposan nem lesz kedvünk elmenni a terembe edzeni, tehát még lemozogni sem fogjuk a dolgot. Ez a jelenség nyilván tényleg hozzájárul az elhízáshoz, de azért ennél összetettebb oka lehet annak, hogy miért él annyi túlsúlyos ember az Egyesült Államokban.

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)