Jump to content

Tisztító hatású ételek

2020. 01. 23. 20:50

A májad valószínűleg nem túl hálás a karácsonytól újévig tartó időszaknak, szóval éppen itt az ideje, hogy valami jót is csinálj vele. Figyelj!

Ha te is azok közé tartozol, akik az ünnepi időszakban zabálással és vedeléssel kényeztették magukat, akkor el kell árulnunk neked, hogy nem ez a legjobb dolog, amit a testeddel tehettél. Most viszont már ideje lenne kicsit kipucolnod a szervezeted, mondjuk ezekkel az alapanyagokkal:

Articsóka

Serkenti a májsejtek regenerálódását, fokozza az epetermelődést, vagyis segít a méreganyagok lebontásában. Edd a levelét és a gyökerét!

Bazsalikom

Az emésztést és a szervezet méregtelenítő funkcióit serkenti, plusz javítja a vese működését, az pedig csak a bónusz, hogy remek baktériumölő. Fűszerként és teaként is tolhatod.

Brokkoli

Alacsony kalóriatartalma mellet tele van flavonoidokkal, karotinoidokkal, ez pedig azért jó, mert ezek segítik a májat a káros anyagok semlegesítésében

Mandula

Nemcsak az egyik legjobb E-vitamin forrás, de magas a kalcium, magnézium és rosttartalma is. A fehérjéi pedig segítenek szinten tartani tartani a vércukrot, plusz serkentik a méreganyagok távozását

(Forrás: player.hu / fotó: pixabay.com)