Jump to content

Sportok tavaszra

2019. 02. 18. 14:55

A tavasz első jelei már megmutatkoztak, ez a hőmérséklet folyamatos emelkedésén is látszik. Egyre kevesebb a mínusz, akkor is maximum -1 és -3 közé hűl a levegő, illetve havat sem láttunk már egy ideje, de a nappalok hosszúságán is jól kivehető, hogy baromi hamar elkezdenek majd rügyezni a fák és csiripelni a madarak. Mi pedig ajánlunk 4 szabadtéri sportot és elfoglaltságot, amik egyrészt egészségesebbé, másrészt sokkal boldogabbá tesznek. Mert az egészséges ember a boldog.

Biciklizés

Tekerj napi egy órát, és jelentős változást vehetsz észre már pár héten belül is. Nem csak az egészségednek teszel jót vele, de például ha ezt a közlekedési formát választod a reggeli buszozás vagy autózás helyett a munkába, amellett hogy kíméled a környezeted azzal, hogy egy autóval kevesebb indul el, pénzt is takarítasz meg, illetve remekül felébredsz. Felküldi az energiaszinted, így mire a munkába érsz, nem te leszel a sok zombi közül az egyik. De hétvégén is ki lehet próbálni, mert egy reggeli/esti tekerés a természetben, teljesen kikapcsol.

Röplabda

Kevés olyan sportot tudunk ami ennél jobban átmozgatja a tested. A futás, ugrás, gyakori irányváltoztatás, állandóan edzésben tartja az izmaid a játék ideje alatt. Amellett, hogy az egyik legszórakoztatóbb labdajáték, nagy figyelmet is igényel, így a koncentrációs képességeidet is karbantartod vele. Csak napi 1 órát szánj rá, meglátod, hogy a másnapi izomlás ellenére nem fogod megbánni.

Úszás

A legnagyobb előnye, hogy a vízben olyan izmaid is biztonsággal erősíthetőek, amik egyébként csak komoly (és veszélyes) ízületi terhelés mellett. A röplabdához hasonlóan nagyon jól átmozgat mindent, és a fiataloktól kezdve az idősekig mindenkinek ajánlott, pont amiatt, mert magad választhatod meg a kényelmes tempót.

Futás

Ennél egyszerűbb nincs. Csak egy pár kényelmes futócipő (nem muszáj húszezres kategóriában keresgélned), és egy megfelelő hely kell a futáshoz. Bár utóbbi is részletkérdés. Kezdd félórával, majd juss el az egy óra megállás nélküli futásig.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)