Jump to content

Kerülj idén formába

2019. 01. 18. 22:50

Az emberek nagy része a karácsonyi időszak alatt áll le az edzéssel, és előfordul, hogy több hétig nem mozog jelentősen. Ilyenkor mindenképp figyeljünk az aprólékos testmozgásra, az izmok bemelegítésére.

Az edzéseket pihenőnapok váltsák, és így menjen ez, hogy a leghatékonyabb maradj, de az edzés milyensége sem mindegy. A súlyzós vagy komolyabban megterhelő edzéseket négy–öt sorozatban, nyolc-tíz ismétlésszámmal végezd. A karácsnyi degeszre zabálás utáni diéta ilyenkor alábbhagyhat, és lehet kezdeni a napi 4-5 rendes étkezést, hogy formában maradj. A jó izomzathoz és állóképességhez megfelelő kalória és szénhidrát, valamint fehérje bevitelre van szükséged.

Pár hét izommelegítős, lightos mozgás után lehet keményebben tolni, és pakolni egy kis plusz súlyt a gépekre, illetve megmozgatni azokat az izomcsoportokat, amiket addig csak melengettél.

Ha csupán formában szeretnél maradni, akkor csak folytasd az edzést. Ha az izomzat tónusossága, netán szálkásítás a lényeg, akkor kicsit komolyabbra kell vennek a dolgokat, és szuperszetteket, elő-ráfárasztást, triszetteket és csatolt sorozatokat javaslunk neked.

(Forrás: szevaszfaszi.hu / fotó: pixabay.com)