Jump to content

Lehet előnyös az aputest?

2018. 10. 23. 16:22

Ezt az állítást természetesen nem a hasunkra csapva közöljük, hanem egy publikált tanulmány támasztja alá. Magyarán, ha 30 fölött már picit lájtosabban kezeled a diétát, illetve az edzőterembe való járást, akkor sem kell kétségbe esned az intim pillanataidat illetően.

A kaliforniai Chapman Egyetem egy igazán hétköznapi felmérésbe kezdett, ahol a sztereotípiákkal ellentétben teljesen meglepő végeredmény született. A kérdőívet, melyből a tanulmány elkészült, a 37 éves átlagkorosztály töltötte ki, férfiak és nők egyaránt. A körülbelül 60 ezer válaszból az aputesttel rendelkezők jöttek ki a legjobban statisztikailag, hiszen ezeknek a férfiaknak átlagosan 8 különböző nővel volt szexuális kapcsolatuk, míg a vékonyabb testalkatúak ennél szerényebb számmal büszkélkedhetnek.

Még mielőtt megmagyaráznánk, hogy mindez minek köszönhető, térjünk ki az aputest fogalmára. Sokan tévhitben élnek - és ezt a közösségi oldalak megosztásainál található leírásból és hashtagekből szűrhetjük le - és teljesen félreértelmezik ezt a manapság trendi kifejezést. Attól mert valakinek kisebb-nagyobb sörhasa ereszkedett az évek során, még nem feltétlen jellemezhetjük testét aputestnek. Ez hivatalosan az olyan férfiakról mondható el, akik már nem tartanak szigorú diétát, és nem is mozognak/edzenek annyit, mint fénykorukban, de azért testalkatuk - a pocak ellenére - továbbra is sportos.

Végül a magyarázat: Köztudottan a nők vonzódnak az olyan férfiakhoz, akiken látszik, hogy képesek lennének Őt megvédeni. Vagyis ez a testalkat a védelmet és az erőt szimbolizálja, míg az átlagos, vagy vékony alkatúak ilyesféle vonzalmakat nem váltanak ki. Szóval, ha néha megkívánsz egy kis pizzát és mellé egy sört, akkor nem kell attól tartanod, hogy veszítesz a nők szemében mért férfiasságodból.

(Forrás: Menandstyle.co.hu | Fotó: Pexels.com)